Minister Ernst Kuipers waarschuwt: "Kans groot dat apenpokken hier komen"

Minister Ernst Kuipers waarschuwt: "Kans groot dat apenpokken hier komen"

Vrijdag 20 mei 2022 om 18:42

Er is een opmerkelijke toename van het zeer zeldzame apenpokkenvirus in West-Europa, een ziekte die normaal alleen in Afrika voorkomt. In België is vandaag een tweede geval van het virus opgedoken. Volgens minister Kuipers van Volksgezondheid is de kans groot dat het virus ook in ons land zal opduiken.

Tekst gaat verder onder de video.

Minister <em>Ernst Kuipers</em> waarschuwt: &quot;Kans groot dat <em>apenpokken</em> hier komen&quot; Er is een opmerkelijke toename van het zeer zeldzame apenpokkenvirus in West-Europa, een ziekte die normaal alleen in Afrika voorkomt. In België is vandaag een tweede geval van het virus opgedoken. Volgens minister Kuipers van Volksgezondheid is de kans groot dat het virus ook in ons land zal opduiken. Tekst gaat verder onder de video. Kuipers waarschuwtMinister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) verwacht dat het zeldzame virus ook naar Nederland zal komen. Het RIVM bekijkt momenteel hoe erg het virus is en of er ingegrepen moet worden. Kuipers heeft nu niet de indruk dat het ernstige gezondheidsproblemen oplevert. Bekijk de video van RTL Nieuws hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van RTL Nieuws terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Opmerkelijke beelden: Kim Jong Un zwaait met sigaret bij covid-vergadering (video) Bekijk deze video »
Nieuws :
Minister Ernst Kuipers waarschuwt: "Kans groot dat apenpokken hier komen"

Kuipers waarschuwt
Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) verwacht dat het zeldzame virus ook naar Nederland zal komen. Het RIVM bekijkt momenteel hoe erg het virus is en of er ingegrepen moet worden. Kuipers heeft nu niet de indruk dat het ernstige gezondheidsproblemen oplevert.

Bekijk de video van RTL Nieuws hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van RTL Nieuws terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's