Andere Tijden special over de fiets gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden special over de fiets gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Andere Tijden Special: op de fiets

Andere Tijden special over de fiets gemist? Bekijk hier de hele uitzending In een nieuwe special van Andere Tijden wordt de kijker een mooi beeld voorgeschoteld van het trouwste vervoermiddel van veel Nederlanders: de fiets. Al sinds jaar en dag staat ons land bekend om de fietscultuur, maar hoe heeft die zich door de jaren heen ontwikkeld? GevaarDe special begint in de tijd waarin fietspaden nog niet bestaan en fietsers zich met gevaar voor eigen leven in het drukke stadsverkeer van de jaren twintig storten. Als de auto in de jaren zestig zijn grote opkomst maakt, wordt het door de vele ongelukken duidelijk dat er fietspaden aangelegd moeten worden. VoorbeeldOp het gebied van fiets-infrastructuur is Nederland tot op de dag van vandaag een voorbeeld voor andere landen. Op de fiets ervaren we vrijheid. Of het nu gaat over vrouwen in de jaren dertig die zich zonder man kunnen verplaatsen, de eerste fietsvakantie van jongeren in de jaren vijftig of het winnen van een lokale wielerronde. Bekijk ook René Froger en Thomas Acda beklimmen Mont Ventoux: "Ik ben dik, maar wel fit" Bekijk deze video » Bizar verhaal: Marc-Marie Huijbregts reed kind aan op fiets (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In een nieuwe special van Andere Tijden wordt de kijker een mooi beeld voorgeschoteld van het trouwste vervoermiddel van veel Nederlanders: de fiets. Al sinds jaar en dag staat ons land bekend om de fietscultuur, maar hoe heeft die zich door de jaren heen ontwikkeld?

Gevaar
De special begint in de tijd waarin fietspaden nog niet bestaan en fietsers zich met gevaar voor eigen leven in het drukke stadsverkeer van de jaren twintig storten. Als de auto in de jaren zestig zijn grote opkomst maakt, wordt het door de vele ongelukken duidelijk dat er fietspaden aangelegd moeten worden.

Voorbeeld
Op het gebied van fiets-infrastructuur is Nederland tot op de dag van vandaag een voorbeeld voor andere landen. Op de fiets ervaren we vrijheid. Of het nu gaat over vrouwen in de jaren dertig die zich zonder man kunnen verplaatsen, de eerste fietsvakantie van jongeren in de jaren vijftig of het winnen van een lokale wielerronde.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Andere Tijden

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden special over de fiets gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV