Op1: Saskia Belleman verrast door hoge straf voor aanval op journalist Willem Groeneveld

Op1: Saskia Belleman verrast door hoge straf voor aanval op journalist Willem Groeneveld

Dinsdag 19 juli 2022 om 08:38

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 18 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

<em>Op1</em>: Saskia Belleman verrast door hoge straf voor aanval op journalist <em>Willem Groeneveld</em> Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 18 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken bij Gids.tv. Willem Groeneveld, journalist bij het Groningse nieuwsplatform Sikkom, kreeg vorig jaar de schrik van zijn leven toen twee mannene een brandbom bij hem naar binnen gooiden. De heren zijn nu veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf én TBS vanwege poging tot moord, een straf die rechtbankverslaggever Saskia Belleman heeft verrast. Zij had niet verwacht dat de daders zó zwaar zouden worden gestraft. "Ze zijn ook redelijk simpel van geest, ze zijn allebei verstandelijk beperkt. Ze werden dus ook verminderd toerekeningsvatbaar beoordeeld. Anders was die straf nóg hoger uitgevallen, en dit was al pittig." Bekijk het fragment uit Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Op1: Saskia Belleman verrast door hoge straf voor aanval op journalist Willem Groeneveld

Willem Groeneveld, journalist bij het Groningse nieuwsplatform Sikkom, kreeg vorig jaar de schrik van zijn leven toen twee mannene een brandbom bij hem naar binnen gooiden. De heren zijn nu veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf én TBS vanwege poging tot moord, een straf die rechtbankverslaggever Saskia Belleman heeft verrast. Zij had niet verwacht dat de daders zó zwaar zouden worden gestraft. "Ze zijn ook redelijk simpel van geest, ze zijn allebei verstandelijk beperkt. Ze werden dus ook verminderd toerekeningsvatbaar beoordeeld. Anders was die straf nóg hoger uitgevallen, en dit was al pittig."

Bekijk het fragment uit Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's