De nacht van '53 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De nacht van '53 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De nacht van '53 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Om de grootste Watersnoodramp die Nederland ooit gekend heeft te herdenken, heeft naast de NTR ook de EO (samen met Omroep Zeeland) een speciale documentaire ontwikkelt. Presentator Kefah Allush neemt de kijker mee in de spannende en dramatische uren vlak voor en vlak nadat de dijken breken. HerinneringenDe impact van de Ramp was enorm: 1836 mensen en honderdduizenden dieren kwamen om. Dat is nog altijd voelbaar in het leven van veel Zeeuwen, inwoners van Zuid-Holland en West-Brabant. De ooggetuigen vertellen over de herinneringen aan die nacht, maar ook hoe ze dit de rest van hun leven hebben meegedragen. OogetuigenWilly Pilaar is één van die ooggetuigen. Ze is net negen jaar oud ten tijde van de Watersnoodamp en kan zich die nacht nog zo voor zich halen: "Het was zo koud, regen, sneeuw, ik hoor het water nog denderen." Alhoewel ze als kind ‘goed’ uit de rampnacht is gekomen, hield ze er meer aan over dan gedacht. Als het hevig stormt gaat ze niet naar bed, maar wacht ze tot het weer licht wordt. Bekijk ook Jinek: moeder Peter Slager (Bløf) maakte de watersnoodramp in 1953 mee Bekijk deze video » Vrijdag in Het water komt: 'Dit vergeet ik nooit meer' (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Om de grootste Watersnoodramp die Nederland ooit gekend heeft te herdenken, heeft naast de NTR ook de EO (samen met Omroep Zeeland) een speciale documentaire ontwikkelt. Presentator Kefah Allush neemt de kijker mee in de spannende en dramatische uren vlak voor en vlak nadat de dijken breken.

Herinneringen
De impact van de Ramp was enorm: 1836 mensen en honderdduizenden dieren kwamen om. Dat is nog altijd voelbaar in het leven van veel Zeeuwen, inwoners van Zuid-Holland en West-Brabant. De ooggetuigen vertellen over de herinneringen aan die nacht, maar ook hoe ze dit de rest van hun leven hebben meegedragen.

Oogetuigen
Willy Pilaar is één van die ooggetuigen. Ze is net negen jaar oud ten tijde van de Watersnoodamp en kan zich die nacht nog zo voor zich halen: "Het was zo koud, regen, sneeuw, ik hoor het water nog denderen." Alhoewel ze als kind ‘goed’ uit de rampnacht is gekomen, hield ze er meer aan over dan gedacht. Als het hevig stormt gaat ze niet naar bed, maar wacht ze tot het weer licht wordt.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV