Heftige beelden van noodtoestand in Nieuw Zeeland door cycloon Gabrielle (video)

Heftige beelden van noodtoestand in Nieuw Zeeland door cycloon Gabrielle (video)

Dinsdag 14 februari 2023 om 10:09

In Nieuw-Zeeland is vanwege het noodweer de nationale noodtoestand uitgeroepen. Cycloon Gabrielle heeft grote schade aangericht en zo'n 225.000 huishoudens zitten zonder stroom. Ruim 2500 mensen hebben hun huis moeten verlaten.

Tekst gaat verder onder de video.

Heftige beelden van noodtoestand in <em>Nieuw Zeeland</em> door cycloon Gabrielle (video) In Nieuw-Zeeland is vanwege het noodweer de nationale noodtoestand uitgeroepen. Cycloon Gabrielle heeft grote schade aangericht en zo'n 225.000 huishoudens zitten zonder stroom. Ruim 2500 mensen hebben hun huis moeten verlaten. Tekst gaat verder onder de video. CycloonSinds zondag is er in het gehele land al sprake van extreem weer toen cycloon Gabrielle het noorden van Nieuw-Zeeland bereikte. Met golven van elf meter en windstoten tot 140 kilometer per uur is het een van de heftigste stormen ooit. Een brug is ingestort, er zijn overstromingen en weggespoelde wegen door zware regenval en een aardverschuiving. Bekijk de video van het NU.nl hierboven. Bekijk ook HLF8 gemist? Levenslang verbod op sigaretten in Nieuw-Zeeland Bekijk deze video » Khalid & Sophie: 'Jacinda Ardern is hét gezicht van vrouwelijk leiderschap' (video) Bekijk deze video » Op1 gemist? Patrick van der Broeck: "Huizen slopen om overstromingen te voorkomen" Bekijk deze video »
Nieuws :
Heftige beelden van noodtoestand in Nieuw Zeeland door cycloon Gabrielle (video)

Cycloon
Sinds zondag is er in het gehele land al sprake van extreem weer toen cycloon Gabrielle het noorden van Nieuw-Zeeland bereikte. Met golven van elf meter en windstoten tot 140 kilometer per uur is het een van de heftigste stormen ooit. Een brug is ingestort, er zijn overstromingen en weggespoelde wegen door zware regenval en een aardverschuiving.

Bekijk de video van het NU.nl hierboven.


Actuele video's

Meer actuele video's