Samenvatting kwalificatie Formule 1 GP van Bahrein 2023

Samenvatting kwalificatie Formule 1 GP van Bahrein 2023

Saturday 4 March 2023 om 20:00

Werkt de video hieronder niet? Bekijk dan de samenvatting via YouTube.

Samenvatting <em>kwalificatie</em> Formule 1 <em>GP van Bahrein</em> 2023 Werkt de video hieronder niet? Bekijk dan de samenvatting via YouTube. Hierboven zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Bahrein, die zaterdag 4 maart 2023 werd gereden. In de eerste vrije training klokte Max Verstappen de derde tijd. In de overige vrije trainingen was het steeds verassend Alonso die de snelste tijd wist neer te zetten. Max klokte tweemaal de tweede tijd. Nyck de Vries klokte in de laatste sessie de langzaamste tijd. In de zinderende kwalificatie was de Nederlander fantastisch. Verstappen start de race vanaf pole. Nyck de Vries start als enerlaatste Q1Q1 verliep zonder grote incidenten. Wel was er heel even een code rood vanwege wat vuil op de baan afkomstig van de auto van Leclerc. Max reed één rondje en dat was genoeg om uiteindelijk de zevende tijd neer te zetten en zich te plaatsen voor Q2. De Ferarri van Sainz was het snelst.De eerste uitvallers waren Sargeant, Gasly, Magnussen, Pisatri en de Vries Q2Max reed een goede Q2. Hij klokte de tweede tijd voor Leclerc. Grote verrassing was wellicht Hulkenberg met een achtste tijd.  Q3In Q3 klokte Max zeer knap de snelste tijd. Verstappen zet de uitstekende lijn van vorig jaar door en start morgen naast zijn teamgenoot Sergio Perez.  PoleDe pole is voor voor Max Verstappen. Sergio Perez start vanaf plek twee gevolgd door Charles Leclerc.  Uitslag kwalificatie GP Bahrein Max Verstappen (Redbull) Sergio Perez (Redbull) Charles Leclerc (Ferrari) Carlos Sainz (Ferrari) Fernando Alonso (Aston Martin) George Russel (Mercedes) Lewis Hamilton (Mercedes) Lance Stroll (Aston Martin) Esteban Ocon (Alpine) Nico Hulkenberg (Haas) Lando Norris (McLaren) Valtteri Bottas (Alfa Romeo) Guanyu Zhou (Alfa Romeo) Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) Alexander Albon (Williams) Logan Sargeant (Williams) Kevin Magnussen (Haas) Oscar Piastri (McLaren) Nyck de Vries (Alpha Tauri) Pierre Gasly (Alpine)  Bekijk hier alle video's van de GP van Bahrein Trotse oma Lies van Nyck de Vries kijkt dit F1 weekend met samengeknepen billetjes (Hart van Nederland) Bekijk deze video » Samenvatting eerste vrije training Formule 1 GP van Bahrein: Perez wint Bekijk deze video » Samenvatting tweede vrije training Formule 1 GP van Bahrein: Alonso wint verrassend Bekijk deze video »
Formule 1 :
Samenvatting kwalificatie Formule 1 GP van Bahrein 2023

Hierboven zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Bahrein, die zaterdag 4 maart 2023 werd gereden. In de eerste vrije training klokte Max Verstappen de derde tijd. In de overige vrije trainingen was het steeds verassend Alonso die de snelste tijd wist neer te zetten. Max klokte tweemaal de tweede tijd. Nyck de Vries klokte in de laatste sessie de langzaamste tijd. In de zinderende kwalificatie was de Nederlander fantastisch. Verstappen start de race vanaf pole. Nyck de Vries start als enerlaatste

Q1
Q1 verliep zonder grote incidenten. Wel was er heel even een code rood vanwege wat vuil op de baan afkomstig van de auto van Leclerc. Max reed één rondje en dat was genoeg om uiteindelijk de zevende tijd neer te zetten en zich te plaatsen voor Q2. De Ferarri van Sainz was het snelst.De eerste uitvallers waren Sargeant, Gasly, Magnussen, Pisatri en de Vries

Q2
Max reed een goede Q2. Hij klokte de tweede tijd voor Leclerc. Grote verrassing was wellicht Hulkenberg met een achtste tijd. 

Q3
In Q3 klokte Max zeer knap de snelste tijd. Verstappen zet de uitstekende lijn van vorig jaar door en start morgen naast zijn teamgenoot Sergio Perez. 

Pole
De pole is voor voor Max Verstappen. Sergio Perez start vanaf plek twee gevolgd door Charles Leclerc. 

Uitslag kwalificatie GP Bahrein

 1. Max Verstappen (Redbull)
 2. Sergio Perez (Redbull)
 3. Charles Leclerc (Ferrari)
 4. Carlos Sainz (Ferrari)
 5. Fernando Alonso (Aston Martin)
 6. George Russel (Mercedes)
 7. Lewis Hamilton (Mercedes)
 8. Lance Stroll (Aston Martin)
 9. Esteban Ocon (Alpine)
 10. Nico Hulkenberg (Haas)
 11. Lando Norris (McLaren)
 12. Valtteri Bottas (Alfa Romeo)
 13. Guanyu Zhou (Alfa Romeo)
 14. Yuki Tsunoda (Alpha Tauri)
 15. Alexander Albon (Williams)
 16. Logan Sargeant (Williams)
 17. Kevin Magnussen (Haas)
 18. Oscar Piastri (McLaren)
 19. Nyck de Vries (Alpha Tauri)
 20. Pierre Gasly (Alpine) 

Bekijk hier alle video's van de GP van Bahrein

Actuele video's

Meer actuele video's