Rechter heeft beslist, Ed Sheeran pleegt weer geen plagiaat

Rechter heeft beslist, Ed Sheeran pleegt weer geen plagiaat

Donderdag 4 mei 2023 om 20:08

Ed Sheeran is opnieuw voor de rechter gedaagd om een van zijn nummers en opnieuw heeft hij de zaak gewonnen. Deze keer was de zaak erg emotioneel voor Sheeran, die zijn geliefde oma's begrafenis moest missen in Engeland om zijn zaak te pleiten in New York.

Let's Get It On
De nabestaanden van Ed Townsend, die Let's Get It On samen met Gaye schreef, stapten naar de rechter. Het nummer van Sheeran zou akkoordprogressies van Let's Get It On gebruiken, wat een vrij gebruikelijke zaak is in de popmuziek omdat de meeste popnummers maar 4 akkoorden gebruiken. Tijdens de rechtszaak gebruikte Sheeran ook dit argument en bewees het met een akoestisch optreden van meerdere nummers met hetzelfde akkoordenschema. De rechters waren het blijkbaar hiermee eens en stelden Sheeran in het gelijk.

Emotioneel
Ed Sheeran was erg emotioneel onder de zaak en vond het een ‘belediging’ dat hij opnieuw was aangeklaagd voor plagiaat. Sheeran had zelfs aangekondigd te stoppen met muziek als hij deze zaak zou verliezen. Dit is niet de eerste keer dat Ed Sheeran werd aangeklaagd voor plagiaat, een jaar geleden gebeurde dit ook al en ook toen won hij de zaak. Bekijk hieronder zijn reactie van toen.

Bekijk hieronder de vergelijkingen tussen de twee nummers en beslis zelf, is dit plagiaat of niet?

Rechter heeft beslist, <em>Ed Sheeran</em> pleegt weer geen plagiaat Ed Sheeran is opnieuw voor de rechter gedaagd om een van zijn nummers en opnieuw heeft hij de zaak gewonnen. Deze keer was de zaak erg emotioneel voor Sheeran, die zijn geliefde oma's begrafenis moest missen in Engeland om zijn zaak te pleiten in New York. Let's Get It OnDe nabestaanden van Ed Townsend, die Let's Get It On samen met Gaye schreef, stapten naar de rechter. Het nummer van Sheeran zou akkoordprogressies van Let's Get It On gebruiken, wat een vrij gebruikelijke zaak is in de popmuziek omdat de meeste popnummers maar 4 akkoorden gebruiken. Tijdens de rechtszaak gebruikte Sheeran ook dit argument en bewees het met een akoestisch optreden van meerdere nummers met hetzelfde akkoordenschema. De rechters waren het blijkbaar hiermee eens en stelden Sheeran in het gelijk. EmotioneelEd Sheeran was erg emotioneel onder de zaak en vond het een ‘belediging’ dat hij opnieuw was aangeklaagd voor plagiaat. Sheeran had zelfs aangekondigd te stoppen met muziek als hij deze zaak zou verliezen. Dit is niet de eerste keer dat Ed Sheeran werd aangeklaagd voor plagiaat, een jaar geleden gebeurde dit ook al en ook toen won hij de zaak. Bekijk hieronder zijn reactie van toen. Dealing with a lawsuit recently. We won and I wanted to share a few words about it all x Bekijk hieronder de vergelijkingen tussen de twee nummers en beslis zelf, is dit plagiaat of niet? Bekijk ook Pink gaat touren en staat ook op Pinkpop: 'Ik ben al veel te lang thuis' (video) Bekijk deze video » Zien: kan André Hazes Ahoy wel vullen? Bekijk deze video » Bekijk hier de nostalgische trailer van de muziekdocumentaire Little Richard: I Am Everything Bekijk deze video »
Entertainment :
Rechter heeft beslist, Ed Sheeran pleegt weer geen plagiaat

Actuele video's

Meer actuele video's