Finale ESC: welke landen maken kans op de overwinning?

Finale ESC: welke landen maken kans op de overwinning?

Zaterdag 13 mei 2023 om 14:09

Live stream finale Eurovisie Songfestival 2023 (zaterdag 13 mei)

Wie pakt dit jaar de overwinning op het Eurovisie Songfestival? Er zijn veel favorieten deze editie en daarom wordt het lastig om te voorspellen wie de prijs mee gaat nemen. De loting heeft al veel bepaald en Israël is omhooggeschoten in de peilingen. Of neemt toch Oekraïne weer de prijs mee naar huis?

Eerste of tweede helft
Een belangrijk onderdeel van de finale van het Songfestival is de loting, die loting bepaalt in welk deel van de finale je optreedt. Van belang is dat je in de tweede helft optreedt zodat je nog vers in het geheugen zit als het stemmen begint aan het einde van de show. Daarmee lijkt viral favoriet Oostenrijk uitgeschakeld te zijn voor een top vijf notering. De meiden van Who the hell is Edgar? openen de show van zaterdag, en daarmee wordt hun kans op een overwinning kleiner.

Unicorn
Het nummer 'Unicorn' van Israëlische act Noa Kirel is snel aan het stijgen bij de bookmakers, na haar overtuigende optreden van dinsdag. Ook in de running order van de finale heeft ze een goede plek bemachtigd als 23ste van de 26 landen, hiermee kan ze zomaar een favoriet worden. De vraag is of ze tegen de populariteit van Zweden (Loreen) en Finland (Käärijä) op kan, die allebei in het midden van de show geloot zijn.

The Big Five
Tijdens de finale gaan we voor het eerst de Big Five zien. Frankrijk, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje en Oekraïne gaan voor het eerst het podium betreden. Oekraïne is, als winnaar van vorig jaar, gelijk door naar de finale en staat momenteel derde in de peilingen voor de overwinning. Zou Oekraïne het weer kunnen winnen?

Bekijk hieronder de video van Hart van Nederland. De finale van het Songfestival 2023 is zaterdag 13 mei te zien om 21.00 uur op NPO1. De voorbeschouwing begint om 20.30. Volg alles over het Eurovisie Songfestival hier via Gids.TV.

Finale ESC: welke landen maken kans op <em>de overwinning</em>? Live stream finale Eurovisie Songfestival 2023 (zaterdag 13 mei) Wie pakt dit jaar de overwinning op het Eurovisie Songfestival? Er zijn veel favorieten deze editie en daarom wordt het lastig om te voorspellen wie de prijs mee gaat nemen. De loting heeft al veel bepaald en Israël is omhooggeschoten in de peilingen. Of neemt toch Oekraïne weer de prijs mee naar huis? Eerste of tweede helftEen belangrijk onderdeel van de finale van het Songfestival is de loting, die loting bepaalt in welk deel van de finale je optreedt. Van belang is dat je in de tweede helft optreedt zodat je nog vers in het geheugen zit als het stemmen begint aan het einde van de show. Daarmee lijkt viral favoriet Oostenrijk uitgeschakeld te zijn voor een top vijf notering. De meiden van Who the hell is Edgar? openen de show van zaterdag, en daarmee wordt hun kans op een overwinning kleiner. UnicornHet nummer 'Unicorn' van Israëlische act Noa Kirel is snel aan het stijgen bij de bookmakers, na haar overtuigende optreden van dinsdag. Ook in de running order van de finale heeft ze een goede plek bemachtigd als 23ste van de 26 landen, hiermee kan ze zomaar een favoriet worden. De vraag is of ze tegen de populariteit van Zweden (Loreen) en Finland (Käärijä) op kan, die allebei in het midden van de show geloot zijn. The Big FiveTijdens de finale gaan we voor het eerst de Big Five zien. Frankrijk, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje en Oekraïne gaan voor het eerst het podium betreden. Oekraïne is, als winnaar van vorig jaar, gelijk door naar de finale en staat momenteel derde in de peilingen voor de overwinning. Zou Oekraïne het weer kunnen winnen? Bekijk hieronder de video van Hart van Nederland. De finale van het Songfestival 2023 is zaterdag 13 mei te zien om 21.00 uur op NPO1. De voorbeschouwing begint om 20.30. Volg alles over het Eurovisie Songfestival hier via Gids.TV. Bekijk ook Er moet wéér een landelijk Songfestival komen! 'Dit was een aanfluiting' (video) Bekijk deze video » René over Gerard Joling bij Jinek: "Dat heb ik nog nooit meegemaakt" (Vandaag Inside) Bekijk deze video » Zien: aparte taferelen op schiphol na verlies Mia & Dion, AVROTROS trekt rare conclusie Bekijk deze video » Zien: België neemt danseres 'Pussy' mee naar Songfestival Bekijk deze video » Eurovisie Songfestival: deze landen zijn door naar de finale! Bekijk deze video » België tijdens halve finale Songfestival: Gustaph met Because Of You Bekijk deze video »
TV :

Actuele video's

Meer actuele video's