Finale ESC: bekijk Loreens overwinning 11 jaar geleden, gaat het haar weer lukken?

Finale ESC: bekijk Loreens overwinning 11 jaar geleden, gaat het haar weer lukken?

Zaterdag 13 mei 2023 om 14:56

Live stream finale Eurovisie Songfestival 2023 (zaterdag 13 mei)

De Zweedse Loreen is elf jaar na haar overwinning weer terug bij het Eurovisie Songfestival. Net zoals in 2012, is ze dit jaar weer topfavoriet. Haar nummer Tattoo is al een grote hit in Nederland, kan ze de overwinning weer grijpen?

Tattoo
Dit jaar doet Loreen mee met het nummer Tattoo, een powerballad die haar sterke vocalen weer laten zien. Ook visueel doet Tattoo het goed, ook al moest haar set-up veranderd worden door de kleinschaligheid van dit podium. Op dit moment geven de bookmakers haar 53 procent kans op de overwinning, ook staat ze al maanden op de nummer 1-positie in de peilingen. Toch is haar overwinning nog niet zeker. Finland is ook groot favoriet en doet het vooral goed op social media. Gaat het Loreen weer lukken dit jaar?

| Sweden ?? | First Semi-Final | Eurovision 2023")

Euphoria
In 2012 won Loreen met het nummer Euphoria. Een soortgelijk nummer als Tattoo, dat draait om Loreens vocale style in combinatie met een moderne dans. Euphoria werd een wereldwijde hit en is nog steeds een van de meest bekende nummers ooit van het Songfestival. De druk is hoog om dit succes te evenaren. Als Loreen zaterdag weer weet te winnen, is ze pas de tweede artiest ooit die dit succes heeft gekend. Ze deelt dan deze eer met Johnny Logan die ook twee keer won met What’s Another Year (1980) en Hold Me Now (1987).

Bekijk hieronder Loreens overwinning uit 2012. De finale van het Songfestival 2023 is zaterdag 13 mei te zien om 21.00 uur op NPO1. De voorbeschouwing begint om 20.30. Volg alles over het Eurovisie Songfestival hier via Gids.TV.

Finale ESC: bekijk <em>Loreens</em> overwinning 11 jaar geleden, gaat het haar weer lukken? Live stream finale Eurovisie Songfestival 2023 (zaterdag 13 mei) De Zweedse Loreen is elf jaar na haar overwinning weer terug bij het Eurovisie Songfestival. Net zoals in 2012, is ze dit jaar weer topfavoriet. Haar nummer Tattoo is al een grote hit in Nederland, kan ze de overwinning weer grijpen? TattooDit jaar doet Loreen mee met het nummer Tattoo, een powerballad die haar sterke vocalen weer laten zien. Ook visueel doet Tattoo het goed, ook al moest haar set-up veranderd worden door de kleinschaligheid van dit podium. Op dit moment geven de bookmakers haar 53 procent kans op de overwinning, ook staat ze al maanden op de nummer 1-positie in de peilingen. Toch is haar overwinning nog niet zeker. Finland is ook groot favoriet en doet het vooral goed op social media. Gaat het Loreen weer lukken dit jaar? Loreen - Tattoo (LIVE | Sweden ?? | First Semi-Final | Eurovision 2023") EuphoriaIn 2012 won Loreen met het nummer Euphoria. Een soortgelijk nummer als Tattoo, dat draait om Loreens vocale style in combinatie met een moderne dans. Euphoria werd een wereldwijde hit en is nog steeds een van de meest bekende nummers ooit van het Songfestival. De druk is hoog om dit succes te evenaren. Als Loreen zaterdag weer weet te winnen, is ze pas de tweede artiest ooit die dit succes heeft gekend. Ze deelt dan deze eer met Johnny Logan die ook twee keer won met What’s Another Year (1980) en Hold Me Now (1987). Loreen - Euphoria | Sweden ?? | Live - Grand Final - Eurovision 2012 Bekijk hieronder Loreens overwinning uit 2012. De finale van het Songfestival 2023 is zaterdag 13 mei te zien om 21.00 uur op NPO1. De voorbeschouwing begint om 20.30. Volg alles over het Eurovisie Songfestival hier via Gids.TV. Bekijk ook Zien: aparte taferelen op schiphol na verlies Mia & Dion, AVROTROS trekt rare conclusie Bekijk deze video » Zien: België neemt danseres 'Pussy' mee naar Songfestival Bekijk deze video » Eurovisie Songfestival: deze landen zijn door naar de finale! Bekijk deze video » België tijdens halve finale Songfestival: Gustaph met Because Of You Bekijk deze video » Zien: bijzondere winnaars Eurovisie Songfestival van afgelopen jaren in vogelvlucht (video) Bekijk deze video » Finale ESC: welke landen maken kans op de overwinning? Bekijk deze video »
TV :

Actuele video's

Meer actuele video's