Laatste vlinder op gedenksteen: 'Ze hoort hier helemaal niet te hangen' (video)

Laatste vlinder op gedenksteen: 'Ze hoort hier helemaal niet te hangen' (video)

Woensdag 17 mei 2023 om 17:54

Op de Vlinderrots in Hoorn zijn drie nieuwe vlinders geplaatst ter nagedachtenis aan geweldsslachtoffers. En daarmee ook de laatste, want de gedenksteen zit vol. Sumanta Bansi, Eva Veerman en Lydia Knap zijn de laatste namen op een monument dat er eigenlijk nooit had moeten zijn.

Familie Veerman
Voor de Volendamse familie Veerman is het een beladen dag. "Het is vandaag precies twee jaar geleden dat ik Eva dood in huis vond", vertelt haar vader Johan. De 28-jarige vrouw werd in 2021 door haar 34-jarige vriend gedood. "Ze hoort hier helemaal niet te hangen."

Laatste vlinder op gedenksteen: 'Ze hoort hier helemaal niet te hangen' (video) Op de Vlinderrots in Hoorn zijn drie nieuwe vlinders geplaatst ter nagedachtenis aan geweldsslachtoffers. En daarmee ook de laatste, want de gedenksteen zit vol. Sumanta Bansi, Eva Veerman en Lydia Knap zijn de laatste namen op een monument dat er eigenlijk nooit had moeten zijn. Familie VeermanVoor de Volendamse familie Veerman is het een beladen dag. "Het is vandaag precies twee jaar geleden dat ik Eva dood in huis vond", vertelt haar vader Johan. De 28-jarige vrouw werd in 2021 door haar 34-jarige vriend gedood. "Ze hoort hier helemaal niet te hangen." Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Aram had vleesetende bacterie: 'Op nippertje gered van de dood' (video) Bekijk deze video » Feyenoord populairste club van Nederland, Hendrik Beerda heeft advies voor Ajax (HvN) Bekijk deze video » ZIEN: as van opa uitgestrooid in fontein tijdens Feyenoordfeest Bekijk deze video »
TV :

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's