Klimaatactivisten breken door hek Tata Steel, boosheid om ongezonde leefomstandigheden

Klimaatactivisten breken door hek Tata Steel, boosheid om ongezonde leefomstandigheden

Zaterdag 24 juni 2023 om 17:26

Honderden klimaatactivisten zijn tijdens een demonstratie het terrein van Tata Steel binnengedrongen. Onder luid gejuich braken ze de hekken open. Op het terrein zijn honderden activisten aanwezig. Het bedrijf zou naar verluidt zeker 130 beveiligers hebben ingehuurd.

Gevaarlijk
Een woordvoerder van Tata Steel zegt dat het betreden van het terrein gevaarlijk kan zijn: "Tata Steel in IJmuiden is een volcontinu bedrijf. De productieprocessen kunnen niet van het ene op het andere moment worden stopgezet. Verschillende installaties op het terrein vallen onder een zogenoemd 'BRZO-toezichtsregime' (Besluit Risico Zware Ongevallen). Ook rijden er bijvoorbeeld treinen die vanwege hun gewicht niet zomaar kunnen stoppen. Het betreden van het bedrijfsterrein is daarmee zeer risicovol"

De actie
De actievoerders dragen rode overalls en hun gezichten zijn bedekt met paarse zakdoeken, mondkapjes of gasmaskers. Ze hebben ook veel vlaggen bij zich. Ze zingen en roepen dingen als "Vlucht, vlucht, vlucht, kanker in de lucht". Greenpeace en andere actiegroepen vinden dat de "ziekmakende onderdelen" van Tata Steel moeten sluiten. Ze wijzen op incidenten met zwarte rookwolken waarbij schadelijke stoffen vrijkomen. Tata Steel zelf zegt dat ze de vergroening van de fabriek willen versnellen. In 2045 wil het bedrijf klimaatneutraal zijn.

Bekijk hieronder de video van De Telegraaf.

Klimaatactivisten breken door hek <em>Tata Steel</em>, boosheid om ongezonde leefomstandigheden Honderden klimaatactivisten zijn tijdens een demonstratie het terrein van Tata Steel binnengedrongen. Onder luid gejuich braken ze de hekken open. Op het terrein zijn honderden activisten aanwezig. Het bedrijf zou naar verluidt zeker 130 beveiligers hebben ingehuurd. GevaarlijkEen woordvoerder van Tata Steel zegt dat het betreden van het terrein gevaarlijk kan zijn: "Tata Steel in IJmuiden is een volcontinu bedrijf. De productieprocessen kunnen niet van het ene op het andere moment worden stopgezet. Verschillende installaties op het terrein vallen onder een zogenoemd 'BRZO-toezichtsregime' (Besluit Risico Zware Ongevallen). Ook rijden er bijvoorbeeld treinen die vanwege hun gewicht niet zomaar kunnen stoppen. Het betreden van het bedrijfsterrein is daarmee zeer risicovol" De actieDe actievoerders dragen rode overalls en hun gezichten zijn bedekt met paarse zakdoeken, mondkapjes of gasmaskers. Ze hebben ook veel vlaggen bij zich. Ze zingen en roepen dingen als "Vlucht, vlucht, vlucht, kanker in de lucht". Greenpeace en andere actiegroepen vinden dat de "ziekmakende onderdelen" van Tata Steel moeten sluiten. Ze wijzen op incidenten met zwarte rookwolken waarbij schadelijke stoffen vrijkomen. Tata Steel zelf zegt dat ze de vergroening van de fabriek willen versnellen. In 2045 wil het bedrijf klimaatneutraal zijn. Bekijk hieronder de video van De Telegraaf. Bekijk ook Klimaatactivist Ella vanuit Lützerath (Op1): ‘Bruinkool veroorzaker van klimaatcrisis’ Bekijk deze video » ''Klimaatactivisten hebben het recht om te demonstreren maar niet op de snelweg'' (Jinek) Bekijk deze video » Video: klimaatprotest van Extinction Rebellion op A12 gaat door Bekijk deze video » René van der Gijp heeft DE oplossing voor aanpak klimaatactivisten (Vandaag Inside) Bekijk deze video » Van der Plas reageert fel na uitspraak Klaver: 'Er wordt hard opgetreden bij boerenprotesten' Bekijk deze video » Zie: vijf activisten van Extinction Rebellion opgepakt voor bekladden tunnelwanden A12 Bekijk deze video » Zien: klimaatactivisten protesteren bij Tata Steel en blokkeren toegangsweg Bekijk deze video »
Nieuws :
Klimaatactivisten breken door hek Tata Steel, boosheid om ongezonde leefomstandigheden

Actuele video's

Meer actuele video's