#RIPTwitter: De vogel is gevlogen, Twitter wordt X (video)

#RIPTwitter: De vogel is gevlogen, Twitter wordt X (video)

Maandag 24 juli 2023 om 18:28

Met deze video kondigde Twitter-eigenaar Elon Musk een nieuwe fase van het sociale medium Twitter aan. Door vele wordt deze verandering als de dood van het geliefde platform gezien. X, zo gaat, twitter vanaf nu heten. Het bekende vogeltje die tweeten, die lijkt voor eeuwig te zijn gevlogen.

Musk
Hij is een van de rijkste mensen op aarde, Elon Musk, vaak geprijsd voor zijn intelligentie en zijn visie. Tegenwoordig worden steeds vaker andere woorden gekozen om hem te omschrijven. Vorig jaar werd hij de eigenaar van Twitter. Hij kocht het bedrijf voor aardig wat geld. Sindsdien gaat het berg af met het ooit geliefde platform. Musk heeft de regels van het platform laten varen waardoor extreme ideologieën steeds vaker het sleeptouw nemen op de site. Reclame inkomsten lopen ze hierdoor vaak mis. Waardoor hij steeds apartere manieren bedenkt om geld te verdienen.

Twitter blue
Een van die ideeën is Twitter Blue. Hiermee kon iedereen het verificatieicoontje kopen voor een maandelijks bedrag. Hierdoor kunnen gebruikers nepprofielen aanmaken van bekende mensen en voor negatieve doeleinde gebruiken.

X
Het iconische vogeltje van Twitter gaan we voorlopig niet meer zien. X heeft een nieuwe vormgeving, logo maar vooralsnog het vertrouwde interface design. Creatief kunnen we de nieuwe vormgeving niet bepaald noemen. Ook voor de herkenning van het bedrijf is het geen sterke look. Als je het vogeltje wist iedereen om welk bedrijf het ging. Met X moeten we dat nog maar eens gaan zien. X is wel in lijn met Musks obsessie met de letter. Zelf zijn zoon is genaamd X.

Bekijk hieronder de video van GMA.

#RIPTwitter: De vogel is gevlogen, <em>Twitter</em> wordt X (video) pic.twitter.com/IwcbqMnQtA— Elon Musk (@elonmusk) July 23, 2023 Met deze video kondigde Twitter-eigenaar Elon Musk een nieuwe fase van het sociale medium Twitter aan. Door vele wordt deze verandering als de dood van het geliefde platform gezien. X, zo gaat, twitter vanaf nu heten. Het bekende vogeltje die tweeten, die lijkt voor eeuwig te zijn gevlogen. MuskHij is een van de rijkste mensen op aarde, Elon Musk, vaak geprijsd voor zijn intelligentie en zijn visie. Tegenwoordig worden steeds vaker andere woorden gekozen om hem te omschrijven. Vorig jaar werd hij de eigenaar van Twitter. Hij kocht het bedrijf voor aardig wat geld. Sindsdien gaat het berg af met het ooit geliefde platform. Musk heeft de regels van het platform laten varen waardoor extreme ideologieën steeds vaker het sleeptouw nemen op de site. Reclame inkomsten lopen ze hierdoor vaak mis. Waardoor hij steeds apartere manieren bedenkt om geld te verdienen. Twitter blueEen van die ideeën is Twitter Blue. Hiermee kon iedereen het verificatieicoontje kopen voor een maandelijks bedrag. Hierdoor kunnen gebruikers nepprofielen aanmaken van bekende mensen en voor negatieve doeleinde gebruiken. XHet iconische vogeltje van Twitter gaan we voorlopig niet meer zien. X heeft een nieuwe vormgeving, logo maar vooralsnog het vertrouwde interface design. Creatief kunnen we de nieuwe vormgeving niet bepaald noemen. Ook voor de herkenning van het bedrijf is het geen sterke look. Als je het vogeltje wist iedereen om welk bedrijf het ging. Met X moeten we dat nog maar eens gaan zien. X is wel in lijn met Musks obsessie met de letter. Zelf zijn zoon is genaamd X. Our headquarters tonight pic.twitter.com/GO6yY8R7fO— Elon Musk (@elonmusk) July 24, 2023 Bekijk hieronder de video van GMA. Bekijk ook Ben van der Burg in Op1 over Elon Musk’s overname van Twitter: "Het is spannend" Bekijk deze video » HLF8: De blauwe vinkjes op Twitter gaan weg want dat is 'democratischer' Bekijk deze video » Arjen Lubach kijkt in de ziel van Elon Musk: 'Vroeger zag hij er minder cool uit' Bekijk deze video » Zien: Max Verstappen verliest 1,4 miljoen volgers op Twitter na ingreep Elon Musk Bekijk deze video » Bekijk: Vera Bergkamp schrijft brief aan Twitter over dreigtweets aan Kamerleden Bekijk deze video »
Tech :
#RIPTwitter: De vogel is gevlogen, Twitter wordt X (video)

Actuele video's

Meer actuele video's