Video: doorbraak scantechnologie Radboudumc identificeert syndromen bij kinderen

Video: doorbraak scantechnologie Radboudumc identificeert syndromen bij kinderen

Donderdag 10 augustus 2023 om 15:10

Het Radboudumc heeft volgens het AD een baanbrekende prestatie bereikt met wereldwijde impact. Onderzoekers hebben een innovatieve methode ontwikkeld om syndromen en ontwikkelingsstoornissen bij kinderen efficiënter te identificeren.

Tekst gaat verder onder de video.

Video: doorbraak <em>scantechnologie Radboudumc</em> identificeert <em>syndromen</em> bij <em>kinderen</em> Het Radboudumc heeft volgens het AD een baanbrekende prestatie bereikt met wereldwijde impact. Onderzoekers hebben een innovatieve methode ontwikkeld om syndromen en ontwikkelingsstoornissen bij kinderen efficiënter te identificeren. Tekst gaat verder onder de video. Medische doorbraakDoor een scan te maken van het gezicht kan een computer vervolgens zien wat er aan de hand is. "Voor ouders kan dit een enorme opluchting betekenen", zegt onderzoeksleider en klinisch geneticus Bert de Vries van het Radboudumc tegen de krant. Die zitten nu namelijk vaak nog lange tijd in onzekerheid en weten straks dus sneller waar ze aan toe zijn. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Gepensioneerde Ria keert terug in kraamzorg vanwege tekort: 'Met net zoveel passie als toen' Bekijk deze video » Tientallen eigenaren nemen afscheid van auto in ondergelopen parkeergarage Purmerend: 'Allemaal total loss' Bekijk deze video »
Nieuws :

Medische doorbraak
Door een scan te maken van het gezicht kan een computer vervolgens zien wat er aan de hand is. "Voor ouders kan dit een enorme opluchting betekenen", zegt onderzoeksleider en klinisch geneticus Bert de Vries van het Radboudumc tegen de krant. Die zitten nu namelijk vaak nog lange tijd in onzekerheid en weten straks dus sneller waar ze aan toe zijn.

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's