Alcoholvrije biertjes volgens kabinet niet geschikt voor kinderen: '0.0 is geen frisdrank'

Alcoholvrije biertjes volgens kabinet niet geschikt voor kinderen: '0.0 is geen frisdrank'

Vrijdag 25 augustus 2023 om 17:38

Demissionair staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) is van mening dat het onverstandig is om kinderen 0.0-bier te laten drinken. In gesprek met Hart van Nederland legt hij uit dat hoewel er geen alcohol in zit, kinderen die regelmatig 0.0-bier drinken eerder de neiging hebben om op jonge leeftijd bier mét alcohol te gaan drinken.

Tekst gaat verder onder de video.

<em>Alcoholvrije biertjes</em> volgens kabinet <em>niet geschikt</em> voor <em>kinderen</em>: '0.0 is geen frisdrank' Demissionair staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) is van mening dat het onverstandig is om kinderen 0.0-bier te laten drinken. In gesprek met Hart van Nederland legt hij uit dat hoewel er geen alcohol in zit, kinderen die regelmatig 0.0-bier drinken eerder de neiging hebben om op jonge leeftijd bier mét alcohol te gaan drinken. Tekst gaat verder onder de video. '0.0 is geen frisdrank'Kinderen die dergelijke drankjes nuttigen, zijn vaak al bekend met de smaak benadrukt Van Ooijen, bovendien associëren ze alcohol sneller met gezelligheid. Van Ooijen voegt toe: "Maar 0.0 is geen frisdrank." Hij staat echter niet positief tegenover een eventueel verbod of beperking van 0.0-dranken voor jongeren onder de 18 jaar. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Zien: Thierry Baudet start petitie tegen alcoholverbod in sportkantines Bekijk deze video » Jeroen Pauw biecht op: 'Al deze drugs heb ik uitgeprobeerd' (De Oranjezomer) Bekijk deze video »
Nieuws :

'0.0 is geen frisdrank'
Kinderen die dergelijke drankjes nuttigen, zijn vaak al bekend met de smaak benadrukt Van Ooijen, bovendien associëren ze alcohol sneller met gezelligheid. Van Ooijen voegt toe: "Maar 0.0 is geen frisdrank." Hij staat echter niet positief tegenover een eventueel verbod of beperking van 0.0-dranken voor jongeren onder de 18 jaar.

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's