Voormalig Oranje-doelman Jan Jongbloed op 82-jarige leeftijd overleden: bekijk zijn hoogtepunten

Voormalig Oranje-doelman Jan Jongbloed op 82-jarige leeftijd overleden: bekijk zijn hoogtepunten

Voormalig Oranje-doelman <em>Jan Jongbloed</em> op 82-jarige leeftijd <em>overleden</em>: bekijk zijn hoogtepunten Op 82-jarige leeftijd is de voormalige Nederlandse doelman Jan Jongbloed overleden. Jongbloed, afkomstig uit Amsterdam, stond in het doel tijdens twee WK-finales voor het Nederlands elftal, in zowel 1974 als 1978. Zijn overlijden komt na een periode van ziekte. Tekst gaat verder onder de video. Jan JongbloedMet 686 officiële wedstrijden heeft Jongbloed de tweede plaats ingenomen na voormalig collega-doelman Pim Doesburg (687 wedstrijden) voor het hoogste aantal gespeelde wedstrijden in de Eredivisie. Daarnaast was hij ook de oudste speler ooit die deelnam aan een Eredivisie-duel. Op 8 september 1985, op 44-jarige leeftijd, stond hij onder de lat bij Go Ahead Eagles. Na zijn voetbalcarrière behaalde Jongbloed successen als assistent- en interimtrainer bij Vitesse. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Ruud van Nistelrooij over zieke Edwin van der Sar: "Dat is hard binnengekomen" Bekijk deze video » Zien: Merel van Dongen in tranen op Schiphol na WK vrouwenvoetbal 2023 Bekijk deze video »
Nieuws :
Donderdag 31 augustus 2023 om 13:32

Op 82-jarige leeftijd is de voormalige Nederlandse doelman Jan Jongbloed overleden. Jongbloed, afkomstig uit Amsterdam, stond in het doel tijdens twee WK-finales voor het Nederlands elftal, in zowel 1974 als 1978. Zijn overlijden komt na een periode van ziekte.

Tekst gaat verder onder de video.

Jan Jongbloed
Met 686 officiële wedstrijden heeft Jongbloed de tweede plaats ingenomen na voormalig collega-doelman Pim Doesburg (687 wedstrijden) voor het hoogste aantal gespeelde wedstrijden in de Eredivisie. Daarnaast was hij ook de oudste speler ooit die deelnam aan een Eredivisie-duel. Op 8 september 1985, op 44-jarige leeftijd, stond hij onder de lat bij Go Ahead Eagles. Na zijn voetbalcarrière behaalde Jongbloed successen als assistent- en interimtrainer bij Vitesse.

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's