Bekijk de eerste beelden van A12-Mars: "Voor de toekomst van ons kind" (video)

Bekijk de eerste beelden van A12-Mars: "Voor de toekomst van ons kind" (video)

Bekijk de eerste beelden van <em>A12-Mars</em>: &quot;Voor de toekomst van ons kind&quot; (video) Vanuit Arnhem, Alkmaar en Almere zijn zondag 3 september heel veel deelnemers begonnen aan een klimaatmars, die zes dagen later Den Haag als eindpunt heeft. De mars is een initiatief van Extinction Rebellion (XR), in aanloop naar de volgende blokkade van de snelweg A12 die de actiegroep voor volgende week zaterdag heeft aangekondigd. Bekijk de eerste beelden van de A12-mars hierboven. TreinstationsVoor iedere dag hebben de activisten een traject van zo'n 20 kilometer uitgezet. De routes gaan van treinstation naar treinstation, zodat mensen die een dagje willen meelopen dat gemakkelijk kunnen doen. In mei werd een soortgelijke mars gehouden, toen alleen vanuit Arnhem. In de Hart van Nederland-video hierboven laat een vrouw weten mee te lopen voor de toekomst van de planeet en voor de toekomst van haar kind. Vanaf zaterdag 9 september wil XR dagelijks de A12 gaan blokkeren in Den Haag. Dit deel van de weg loopt langs de tijdelijke Tweede Kamer en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Bekijk ook Beste Zangers: Legende Marco Bakker zingt Jacob's Song! Bekijk deze video » Beste Zangers: Nick Schilder doet mee zonder Simon en zingt Sinds jij me verliet Bekijk deze video » Video: MEAU schittert in Beste Zangers met 'Zoals ik jou heb gevonden' Bekijk deze video »
Nieuws :
Zondag 3 september 2023 om 16:23

Vanuit Arnhem, Alkmaar en Almere zijn zondag 3 september heel veel deelnemers begonnen aan een klimaatmars, die zes dagen later Den Haag als eindpunt heeft. De mars is een initiatief van Extinction Rebellion (XR), in aanloop naar de volgende blokkade van de snelweg A12 die de actiegroep voor volgende week zaterdag heeft aangekondigd. Bekijk de eerste beelden van de A12-mars hierboven.

Treinstations
Voor iedere dag hebben de activisten een traject van zo'n 20 kilometer uitgezet. De routes gaan van treinstation naar treinstation, zodat mensen die een dagje willen meelopen dat gemakkelijk kunnen doen. In mei werd een soortgelijke mars gehouden, toen alleen vanuit Arnhem. In de Hart van Nederland-video hierboven laat een vrouw weten mee te lopen voor de toekomst van de planeet en voor de toekomst van haar kind.

Vanaf zaterdag 9 september wil XR dagelijks de A12 gaan blokkeren in Den Haag. Dit deel van de weg loopt langs de tijdelijke Tweede Kamer en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Actuele video's

Meer actuele video's