Lijsttrekker Esther Ouwehand reageert op aftreden bestuur Partij voor de Dieren: 'Opgelucht en dankbaar'

Lijsttrekker Esther Ouwehand reageert op aftreden bestuur Partij voor de Dieren: 'Opgelucht en dankbaar'

Er lijkt weer rust te komen binnen de Partij voor de Dieren. Het bestuur van de PvdD heeft aangekondigd af te treden en Esther Ouwehand zal uiteindelijk de kandidaat-lijsttrekker zijn. Voor de camera's van RTL Nieuws geeft Ouwehand haar eerste reactie.

Tekst gaat verder onder de video.

Lijsttrekker <em>Esther Ouwehand</em> reageert op <em>aftreden</em> bestuur <em>Partij voor de Dieren</em>: 'Opgelucht en dankbaar' Er lijkt weer rust te komen binnen de Partij voor de Dieren. Het bestuur van de PvdD heeft aangekondigd af te treden en Esther Ouwehand zal uiteindelijk de kandidaat-lijsttrekker zijn. Voor de camera's van RTL Nieuws geeft Ouwehand haar eerste reactie. Tekst gaat verder onder de video. Conflict Ouwehand en bestuurDe ruzie tussen Ouwehand en het bestuur weerspiegelt een dieper conflict, zoals bronnen binnen de partij aangeven. Aan de ene kant bevindt zich het kamp van Ouwehand, dat voorstander is van modernisering en professionalisering. Tegenover hen staat de 'oude garde' van oprichters en partijbestuurders, die liever willen dat de Partij voor de Dieren niet te snel toegeeft in een coalitie. Bekijk de video van RTL Nieuws hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van RTL Nieuws terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Twitter walgt van telefoongedrag Mark Rutte & Esther Ouwehand spreekt hem erop aan (video) Bekijk deze video » Op1: 'Boek Esther Ouwehand (PvdD) nog niet gesloten' Bekijk deze video »
Politiek :
Lijsttrekker Esther Ouwehand reageert op aftreden bestuur Partij voor de Dieren: 'Opgelucht en dankbaar'

Conflict Ouwehand en bestuur
De ruzie tussen Ouwehand en het bestuur weerspiegelt een dieper conflict, zoals bronnen binnen de partij aangeven. Aan de ene kant bevindt zich het kamp van Ouwehand, dat voorstander is van modernisering en professionalisering. Tegenover hen staat de 'oude garde' van oprichters en partijbestuurders, die liever willen dat de Partij voor de Dieren niet te snel toegeeft in een coalitie.

Bekijk de video van RTL Nieuws hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van RTL Nieuws terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV