Kritiek op schoolfruitprogramma: subsidie voor leveranciers niet toereikend

Kritiek op schoolfruitprogramma: subsidie voor leveranciers niet toereikend

Woensdag 18 oktober 2023 om 20:20

Voor veel basisschoolleerlingen is een appel, mandarijn of peer de normaalste zaak van de wereld, maar het schoolfruitprogramma loopt gevaar om te verdwijnen. Het Ministerie van Landbouw is bereid om een subsidie van 18 cent per portie aan de fruitleveranciers te verstrekken, maar volgens leveranciers is dat verre van toereikend.

Tekst gaat verder onder de video.

Kritiek op <em>schoolfruitprogramma</em>: subsidie voor <em>leveranciers</em> niet toereikend Voor veel basisschoolleerlingen is een appel, mandarijn of peer de normaalste zaak van de wereld, maar het schoolfruitprogramma loopt gevaar om te verdwijnen. Het Ministerie van Landbouw is bereid om een subsidie van 18 cent per portie aan de fruitleveranciers te verstrekken, maar volgens leveranciers is dat verre van toereikend. Tekst gaat verder onder de video. SchoolfruitprogrammaPeter de Boer, belangenbehartiger voor de leveranciers van schoolfruit, is verbaasd over de zeer lage subsidie. Wereldwijd zijn de prijzen van fruit sterk gestegen, mede als gevolg van klimaatverandering. Hij vertelde aan Hart van Nederland: "Vorig jaar bedroeg de subsidie ook 18 cent, maar toen de prijzen aanzienlijk stegen, greep het ministerie in en verhoogde de subsidie naar 24 cent om ons te ondersteunen." Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Video: steekincident in asielzoekerscentrum Budel leidt tot twee aanhoudingen Bekijk deze video » Video: voetganger in Wolfheze overleden na tragische aanrijding met graafmachine Bekijk deze video »
Nieuws :

Schoolfruitprogramma
Peter de Boer, belangenbehartiger voor de leveranciers van schoolfruit, is verbaasd over de zeer lage subsidie. Wereldwijd zijn de prijzen van fruit sterk gestegen, mede als gevolg van klimaatverandering. Hij vertelde aan Hart van Nederland: "Vorig jaar bedroeg de subsidie ook 18 cent, maar toen de prijzen aanzienlijk stegen, greep het ministerie in en verhoogde de subsidie naar 24 cent om ons te ondersteunen."

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's