Bekijk de trailer van De Wereld in Ter Apel, vanaf 10 januari op NPO Start

Bekijk de trailer van De Wereld in Ter Apel, vanaf 10 januari op NPO Start

Vrijdag 29 december 2023 om 18:42

Een onderwerp dat veel mensen bezighoudt, de asielcrisis, verdeelt de bevolking. BNNVARA kijkt achter de schermen van het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel.

Plot:
Hoe ging het er in 2023 aan toe achter de hekken van het overvolle aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel? In het jaar dat het kabinet viel over asiel en het onderwerp migratie grote invloed had op de uitkomst van de Tweede Kamerverkiezingen, kregen documentairemakers Hans Hermans en Martin Maat een jaar lang exclusieve toegang tot een normaliter zorgvuldig afgeschermde wereld. Ze filmden hoe asielzoekers moesten slapen op de vloer van de wachtkamers van de IND in Ter Apel. De makers waren er in december getuige van hoe de leiding van de IND na het bezoek van de inspectie besloot dat er niet langer in de wachtkamers geslapen mocht worden.

Bekijk de trailer van De Wereld in Ter Apel hieronder.

De Wereld in Ter Apel is vanaf woensdag 10 januari wekelijks om 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van De Wereld in Ter Apel terugkijken via Gids.tv.

Bekijk de trailer van <em>De Wereld in Ter Apel</em>, vanaf 10 januari op NPO Start Een onderwerp dat veel mensen bezighoudt, de asielcrisis, verdeelt de bevolking. BNNVARA kijkt achter de schermen van het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel. Plot:Hoe ging het er in 2023 aan toe achter de hekken van het overvolle aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel? In het jaar dat het kabinet viel over asiel en het onderwerp migratie grote invloed had op de uitkomst van de Tweede Kamerverkiezingen, kregen documentairemakers Hans Hermans en Martin Maat een jaar lang exclusieve toegang tot een normaliter zorgvuldig afgeschermde wereld. Ze filmden hoe asielzoekers moesten slapen op de vloer van de wachtkamers van de IND in Ter Apel. De makers waren er in december getuige van hoe de leiding van de IND na het bezoek van de inspectie besloot dat er niet langer in de wachtkamers geslapen mocht worden. Bekijk de trailer van De Wereld in Ter Apel hieronder. De Wereld in Ter Apel is vanaf woensdag 10 januari wekelijks om 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van De Wereld in Ter Apel terugkijken via Gids.tv. Bekijk ook Talkshow Op1 stopt definitief: Khalid & Sophie maken hun entree op de late avond Bekijk deze video » Peter van der Vorst over komst Matthijs van Nieuwkerk: 'Neemt zijn verantwoordelijkheid' (video) Bekijk deze video » Bekijk de trailer van Swanenburg seizoen 2 Bekijk deze video » Kijkers haken massaal af bij Nieuwsuur: wat gaat er mis? (video) Bekijk deze video »
Trailer :
Bekijk de trailer van De Wereld in Ter Apel, vanaf 10 januari op NPO Start

Actuele video's

Meer actuele video's