Rookvrij opgroeien: "Stranden, parken en terrassen moeten rookvrij worden" (video)

Rookvrij opgroeien: "Stranden, parken en terrassen moeten rookvrij worden" (video)

Rookvrij opgroeien: "Stranden, parken en terrassen moeten rookvrij worden" (video) Schoolpleinen, stations en horeca in Nederland zijn al een tijdje rookvrij. Maar als het aan de kinderartsen van het Erasmus MC ligt, komen daar binnenkort ook stranden, speeltuinen en pretparken bij. "Volgens het Rotterdamse ziekenhuis is er steeds meer draagvlak voor rookvrije zones", laat Hart van Nederland weten. Bekijk de video hierboven. Rookvrij opgroeienMensen op straat vinden het een goed plan: "Jonge kinderen zijn kwetsbaar." De groeiende steun voor rookvrije ruimtes zou ook blijken uit een representatief onderzoek van het ziekenhuis onder 5582 Nederlanders. "Hebben mensen recht om in het openbaar te roken? Of hebben mensen recht op een rookvrije ruimte? Dat beeld begint te kantelen", vertelt hoofdonderzoeker Nienke Boderie. Bekijk de Hart van Nederland-video hierboven. Bekijk ook Hart van Nederland: brandweer redt baasje nadat hij zijn hondje uit ijskoud water redde (video) Bekijk deze video » Hart van Nederland: buurt geschokt over vermiste vrouw 'in kist' in Zwijndrecht (video) Bekijk deze video »
TV :
Zondag 21 januari om 09:21

Schoolpleinen, stations en horeca in Nederland zijn al een tijdje rookvrij. Maar als het aan de kinderartsen van het Erasmus MC ligt, komen daar binnenkort ook stranden, speeltuinen en pretparken bij. "Volgens het Rotterdamse ziekenhuis is er steeds meer draagvlak voor rookvrije zones", laat Hart van Nederland weten. Bekijk de video hierboven.

Rookvrij opgroeien
Mensen op straat vinden het een goed plan: "Jonge kinderen zijn kwetsbaar." De groeiende steun voor rookvrije ruimtes zou ook blijken uit een representatief onderzoek van het ziekenhuis onder 5582 Nederlanders. "Hebben mensen recht om in het openbaar te roken? Of hebben mensen recht op een rookvrije ruimte? Dat beeld begint te kantelen", vertelt hoofdonderzoeker Nienke Boderie.

Bekijk de Hart van Nederland-video hierboven.

Actuele video's

Meer actuele video's