Vanavond op tv: slot Dwars door de Lage Landen, Het mooiste meisje van de klas over Alexandra

Vanavond op tv: slot Dwars door de Lage Landen, Het mooiste meisje van de klas over Alexandra
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 24 mei

Kijktip :

Vanavond sluit de onverwachte kijkcijferhit Dwars door de Lage Landen af. Verder onder meer een nieuwe aflevering van Het mooiste meisje van de klas over Alexandra. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 24 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Slot: Dwars door de Lage Landen

NPO 2
20:25 uur

Vanavond sluiten Arnaut Hauben en zijn vrienden hun wandeltocht door Vlaanderen en Nederland af. In deze laatste aflevering van Dwars door de Lage Landen zetten ze koers richting het hoge Noorden van ons land. Het Vlaamse drietal trekt wandelend verder richting Groningen en ontmoeten een vader en zoon die zichzelf 'de hunebedjagers' noemen. De volgende stop is Glimmen, het dorp dat enkele jaren geleden de Postcode Loterij won, met heel wat multimiljonairs als gevolg.


Actiefilm: Aquaman

Veronica
20:30 uur

Op Veronica is vanavond de actiefilm Aquaman te zien. Arthur Curry ontdekt dat hij half mens, half Atlantiër is en de rechtmatige erfgenaam van de troon van het onderzeese koninkrijk Atlantis. Atlantis wordt echter geregeerd door zijn kwaadaardige halfbroer Orm die de zeven onderwaterkoninkrijken wil verenigen en oorlog wil voeren aan de oppervlakte. Met de hulp van Nuidis Vulko en de beeldschone Mera ontdekt Arthur zijn ware bestemming en verandert in Aquaman om Atlantis en het vasteland te redden van Orms kwaadaardige plan.


Het mooiste meisje van de klas: geheim verandert Alexandra's leven

NPO 1
21:20 uur

In deze aflevering van Het mooiste meisje van de klas vertelt presentator Jaap Jongbloed het verhaal van Alexandra Leijs. Ze staat in haar dorp Langedijk bekend als het balletmeisje met de lichtgroene ogen, maar haar leven is veel meer dan dat. Als Alexandra nog maar elf jaar oud is wordt ze gevraagd voor het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het jonge meisje neemt geen halve maatregelen: ze weet niet hoe snel ze de stap moet zetten en verhuist naar een pleeggezin. Terwijl ze haar tijd in Den Haag dansend doorbrengt, gaat het thuis mis. Haar zus Roswitha is ernstig ziek en onthult op haar sterfbed een familiegeheim.


Start: Syrië, de giftige oorlog

Canvas
21:20 uur

Vanavond begint op Canvas de driedelige documentaireserie Syrië, de giftige oorlog. Ruim tien jaar geleden, in 2011, mondt de opstand in Syrië tijdens de Arabische Lente uit in een bloedige burgeroorlog. President Bashar al-Assad verliest de controle over het land, maar zijn regime beschikt over een groot chemisch wapenarsenaal. Naast Syrische dokters en ooggetuigen van chemische aanvallen komen ook hoge diplomaten aan het woord - zoals Sigrid Kaag, die als onderhandelaar een ongeziene ontwapeningsmissie leidt.


De Kennis van Nu special: antrax als biologisch wapen

NPO 2
22:20 uur

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne beschuldigen de Oekraïeners en de Russen elkaar steeds vaker van de productie van biologische wapens. In deze special van De Kennis van Nu wordt één zo'n mogelijk wapen tegen het licht gehouden: antrax. In 1979 ontsnapte er een gaswolk met antrax (miltvuur) uit een Russisch laboratorium. Als gevolg daarvan overleden minstens 66 mensen in de wijde omgeving aan de ziekte die de bacterie bacillus anthracis veroorzaakt. Tegenwoordig is de kennis over antrax sterk ontwikkeld, maar hoe reëel is de inzet ervan als biologisch wapen?
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV