Heftige documentaire Punt Uit zie je woensdag 16 september op NPO 2

Heftige documentaire Punt Uit zie je woensdag 16 september op NPO 2
Keuze tussen leven en dood

Kijktip :

Nog altijd is er veel discussie over het recht op euthanasie. De ingrijpende keuze voor beëindiging van iemands leven staat ook centraal in de heftige documentaire Punt Uit. Hierin is te zien hoe Michael Hellgardt wordt verscheurd tussen zijn wil om te leven en zijn wens om zijn lijden te beëindigen.

Punt Uit gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Vastklampen
Samen met zijn partner Rosemarie Blank maakte Hellgardt de documentaire Punt Uit, over de laatste dagen van zijn leven. De film geeft een gevoelige, intieme en intrigerende inkijk in één van de ingrijpendste momenten van iemands leven. Hellgardt wil het leven verlaten omdat de pijn van de reuma en het gedonder van tinnitus zijn levensvreugde volledig ontnemen, maar tegelijkertijd klampt hij zich vast aan dit zware leven.

Tekst gaat verder onder video's.

Strijd
Met dat dilemma, met die strijd, maar ook met humor volgt documentairemaakster Rosemarie Blank haar levensgezel Michael Hellgardt van zeer nabij. In cinematografisch fascinerende scènes waarin ze het leven weet te raken in zijn meest naakte en pure vorm. Een hommage aan de man die tot zijn einde voor zijn leven blijft vechten, tot zijn laatste levensadem.

De documentaire Punt Uit is op woensdag 16 september om 23.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Punt Uit terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Heftige documentaire Punt Uit zie je woensdag 16 september op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen