Docuserie #Dorhout - op leeftijd in Nederland start donderdag op NPO 2

Docuserie #Dorhout - op leeftijd in Nederland start donderdag op NPO 2
Hoe denken we over de ouderen in onze samenleving?

Kijktip :

Vanaf donderdag 3 december is de nieuwe, driedelige documentaireserie #Dorhout - op leeftijd in Nederland te zien op NPO 2. Hierin onderzoekt de EO welke beelden er bestaan over oud zijn en ouderen in Nederland. Onze cultuur is namelijk grotendeels opgehangen aan wat jong en nieuw is.

#Dorhout - op leeftijd in Nederland gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Coronaperiode
We willen allemaal graag oud worden, maar eigenlijk is er niemand die echt oud wil zijn. In de eerste aflevering zien we hoe het ouderen vergaat in de coronaperiode. In deze tijd wordt hun kwetsbaarheid als een groot probleem gezien en ze zijn zelfs weggezet als "dor hout". En wat vinden ze ervan dat Nederlanders van mening zijn dat zij hun ic-bed moeten afstaan?

Verzorgingstehuis
De eerste aflevering laat ons beelden zien vanuit het verzorgingstehuis, maar ook uit steden en dorpen. Aan het woord komen diverse ouderen, zoals Aart den Besten (90), Pim Gastelaars (74), Marja Jakobs (85) en Dulcine Thijm (75). Hoe staan zij er nu voor? Het gaat over de wereld voor en na de lockdown, de kwaliteit van leven en de veerkracht om door te blijven gaan.

De driedelige documentaireserie #Dorhout - op leeftijd in Nederland is vanaf donderdag 3 december wekelijks rond 23.00 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van #Dorhout - op leeftijd in Nederland terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docuserie #Dorhout - op leeftijd in Nederland start donderdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier