Vanavond op tv: nieuw seizoen Flikken Maastricht, dramaserie Roadkill

Vanavond op tv: nieuw seizoen Flikken Maastricht, dramaserie Roadkill
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 8 januari

Kijktip :

Fans hebben er even op moeten wachten, maar vanavond is het zover: het nieuwe, vijftiende seizoen van Flikken Maastricht gaat van start op NPO 1. Verder onder meer de start van de Britse dramaserie Roadkill. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 8 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Dramafilm: The Green Mile

NET 5
20:30 uur

Op Net5 is vanavond de prachtige film The Green Mile te zien. In alle jaren dat Paul Edgecomb bewaker is op de afdeling waar gevangenen op hun doodstraf wachten, heeft hij nog nooit iemand ontmoet als John Coffey. Coffey is een reusachtige kerel, die veroordeeld is tot 'de stoel' omdat hij twee meisjes zou hebben vermoord. Edgecomb krijgt echter bedenkingen over de schuld van Coffey. Zo groot en sterk als de man is, zo zachtaardig en verlegen is zijn karakter.


Misdaadfilm: The Godfather, Part II

Spike
20:30 uur

Op Spike is vanavond de legendarische misdaadfilm The Godfather, Part II te zien. In wat zonder twijfel een van de allerbeste vervolgfilms ooit is, werkt Francis Ford Coppola opnieuw samen met schrijver Mario Puzo. Het gaat om twee door elkaar gevlochten verhalen die zowel voor als na het origineel spelen. In dit tweede deel van de beroemde maffia-trilogie lopen twee verhaallijnen door elkaar. Michael Corleone is de nieuwe peetvader, die zijn illegale zaken wil uitbreiden naar het westen van Amerika. In flashbacks wordt het verhaal van Michaels vader Vito Corleone.


Nieuw: Flikken Maastricht seizoen 15

NPO 1
20:35 uur

Vanavond start het vijftiende seizoen van de politieserie Flikken Maastricht. In dit seizoen lijkt na de uitschakeling van Virtus et Justitia de rust wedergekeerd. Maar de goede samenwerking komt onder druk te staan als Donna Martina, een AIVD'er, zich meldt op het bureau Maastricht. Haar aanwezigheid dreigt een wig te vormen tussen rechercheurs Wolfs en Eva.


Nieuw: Onze Straat

NPO 3
21:20 uur

De nieuwe dramaserie Onze Straat draait om het leven van bewoners van één en dezelfde straat. Ieder met een eigen verhaal, ieder in dezelfde straat. In de eerste aflevering, met de titel Krassen, is te zien hoe Bianca een zo onzichtbaar mogelijk bestaan leidt, totdat ze Anton tegenkomt die een magische kijk op het leven heeft.


Nieuw: De strijd om het Binnenhof

NPO 2
22:10 uur

In de nieuwe geschiedenisserie De strijd om het Binnenhof onderzoekt Wouke van Scherrenburg de verhalen over politieke leiders die een cruciale rol hebben gespeeld in de geschiedenis van onze democratie. De strijd om het Binnenhof laat de spannende verhalen achter de zucht naar de macht zien: de intriges, de affaires, de terugkerende roep om verandering en de pogingen om rivalen al dan niet letterlijk een kopje kleiner te maken.


Nieuw: Roadkill

NPO 2
23:05 uur

Vanavond start de vierdelige Britse dramaserie Roadkill, waarin een minister in grote moeilijkheden kan komen door een geheim uit zijn verleden. Minister van Transport Peter Laurence lijkt de wind in de zeilen te hebben, maar wordt ingehaald door zijn verleden. Als de premier erachter zou komen wat zijn geheim is, loopt zijn politieke carrière gevaar.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV