Vanavond op tv: documentaire De Sobibor Tapes, Het Dorp over krimpdorpen

Vanavond op tv: documentaire De Sobibor Tapes, Het Dorp over krimpdorpen
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 27 januari

Kijktip :

Vanavond zendt NPO 2 de indrukwekkende documentaire De Sobibor Tapes: vergeten interviews van Jules Schelvis uit. Verder onder meer een nieuwe aflevering van Het Dorp, waarin Huub Stapel en Wim Daniëls krimpdorpen bezoeken. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 27 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: De Sobibor Tapes: vergeten interviews van Jules Schelvis

NPO 2
20:30 uur

Op 14 oktober 1943 komt een groep gevangenen in vernietigingskamp Sobibor in opstand tegen de SS-bewakers. Veertig jaar later interviewt de Nederlander Jules Schelvis, zelf overlevende van Sobibor, twaalf mannen en vrouwen die bij de opstand betrokken waren. Dit achttien uur lange historische materiaal vormt de basis van de documentaire De Sobibor Tapes. De beelden zijn het enige levende bewijs van de opstand in het vernietigingskamp Sobibor.


Hart in Aktie: o.a. trouwjurken passen

SBS 6
21:30 uur

In deze aflevering van Hart in Aktie helpt Wendy van Dijk onder anderen een vrouw die meerdere keren kanker had en twee vrouwen die een logeerhuis voor verstandelijk beperkte kinderen runnen aan een bijzondere dag. Wendy van Dijk verrast Janita en Meine. Het stel, dat al achttien jaar getrouwd is, heeft vijf zware jaren achter de rug, omdat Janita in deze periode meerdere keren kanker heeft gehad. Janita's zus Gerlinda heeft Wendy's hulp ingeschakeld om Janita's grote wens in vervulling te laten gaan: trouwjurken passen met haar drie dochters.


Terug: Jersey Shore: Family Vacation

MTV NL
21:30 uur

De guido's en guidettes van Jersey Shore zijn weer terug voor een nieuw seizoen van Jersey Shore: Family Vacation vol wilde feesten, zonnebanken, haargel en een overdosis fistpumps. Aan het begin van het nieuwe seizoen is het twee dagen na Angelina's bruiloft. De de meiden liggen flink overhoop door de speech die een hoop stof deed opwaaien. Mike 'The Situation' wordt 'The Mediation', in de hoop dat de familie weer bij elkaar komt.


Het Dorp: krimpdorpen

NPO 1
21:55 uur

In deze aflevering van Het Dorp reizen Huub Stapel en Wim Daniëls naar dorpen om het thema krimp te ervaren en bespreken. Huub en Wim komen erachter dat steeds meer dorpen moeite hebben om hun voorzieningen te behouden. In De Moer proberen de dorpelingen met man en macht de dorpsschool open te houden en in Waarde dreigt faillisement voor de dorpswinkel.


Docu: Kubrick over Kubrick

NPO 2
23:15 uur

Filmlegende Stanley Kubrick reflecteert twee decennia na zijn dood op zijn oeuvre en vertelt over zijn unieke werkwijze. Kubrick trad zelden in de publiciteit, maar in een serie audio-interviews met de Franse filmcriticus Michel Ciment is hij openhartig over zijn vak en toont hij zich een intelligente en originele auteur. Deze interviews vormen, samen met talloze onvergetelijke filmfragmenten, de ruggengraat van de documentaire Kubrick over Kubrick.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: documentaire De Sobibor Tapes, Het Dorp over krimpdorpen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV