Vanavond op tv: Jeugdjournaal: Lijsttrekkers verkiezingen, slot Kiespijn voor zwevende kiezers en meer

Vanavond op tv: Jeugdjournaal: Lijsttrekkers verkiezingen, slot Kiespijn voor zwevende kiezers en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 14 maart

Kijktip :

Aankomende week zijn de verkiezingen en dat betekent dat er op televisie extra aandacht wordt gegeven aan verschillende politieke partijen. Ook de jeugd wordt betrokken in een extra lange uitzending van het NOS Jeugdjournaal waarin lijsttrekkers van de zes grootste partijen de strijd met elkaar aangaan. Meer zin in een film? Vanavond staan twee sciencefiction films op het programma: The Martian en Gravity. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 14 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Jeugdjournaal: lijsttrekkers verkiezingen

NPO 3
19:00 uur

In deze extra lange uitzending van het NOS Jeugdjournaal gaan de lijsttrekkers van de zes grootste partijen in de Tweede Kamer een paar dagen voor de verkiezingen de strijd met elkaar aan. Jeugdjournaal-presentator Joris Marseille en verslaggever Milou Stoop ontvangen in de Jeugdjournaal-studio Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV), Wopke Hoekstra (CDA), Sigrid Kaag (D66), Jesse Klaver (GroenLinks) en Lilian Marijnissen (SP). Aan de hand van voorbeelden en stellingen vertellen zij over hun standpunten bij de voor kinderen belangrijke thema's onderwijs en klimaat. Daarnaast beantwoorden ze vragen van kinderen in de studio en spelen ze een quiz over de leefwereld van kinderen.


Sciencefictionfilm: The Martian

Veronica
20:00 uur

Wanneer de astronauten van een Marsexpeditie tijdens een zandstorm halsoverkop terugkeren naar de aarde laten ze de dood gewaande botanicus Mark Watney op de rode planeet achter. Maar hij leeft nog en zit nu in zijn eentje vast op Mars. Nadat hij contact met de aarde heeft opgenomen, moet Watney met beperkte middelen de komende vier jaar tot de volgende Marsmissie overleven.


De vuilnisman: mestprobleem

NPO 2
20:25 uur

In deze aflevering van De vuilnisman duikt Teun van de Keuken in de mest, die Nederland al ruim vijftig jaar hoofdpijn bezorgt. Sinds het ontstaan van onze intensieve melk- en vleesproductie hebben veehouders er meer van dan ze kwijt kunnen. Pakweg vijftien jaar geleden werd het ei van Columbus gepresenteerd: co-vergisters. In gesloten silo's wordt mest vergist. Dat levert groen biogas op en de overblijvende meststof zou goed zijn voor de export. Teun van de Keuken komt erachter dat het mestoverschot niet minder wordt, maar meer. De vergisters slurpen subsidie en het blijken ideale apparaten om er allerlei illegale afvalstromen in te laten verdwijnen. 'Een toverdoos', aldus het Openbaar Ministerie.


Slot: Kiespijn

NPO 3
20:25 uur

Vanavond is de vierde en laatste aflevering van de verkiezingsquiz Kiespijn, waarin Diederik Ebbinge de zoekende kijker en zwevende kiezer langs de afgronden van het politieke landschap loodst. De politieke panelquiz bestaat uit twee (uiteraard geheel objectieve) teams: 'links' en 'rechts', onder leiding van captains Hanneke Groenteman en Rutger Castricum. Beide teamcaptains krijgen twee medekandidaten, Hanneke twee linkse en Rutger twee rechtse. Opiniepeiler Gijs Rademaker is erbij voor de uitslagen van onderzoeken. Met de quiz proberen de presentator en deelnemers orde te scheppen in de vierjaarlijkse stortvloed aan partijen, programma’s, (des)informatie, meningen en mannetjes (m/v).


Sciencefictionfilm: Gravity

Veronica
22:50 uur

Tijdens een ruimtewandeling vernielt ruimteschroot de shuttle van de astronauten Ryan Stone en Matt Kowalski. Ze bevinden zich hulpeloos in een baan om de aarde en hun enige hoop is een nabij gelegen Russisch ruimtestation.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Jeugdjournaal: Lijsttrekkers verkiezingen, slot Kiespijn voor zwevende kiezers en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV