Special De mooiste maten van de Matthäus vrijdag te zien op NPO 2

Special De mooiste maten van de Matthäus vrijdag te zien op NPO 2
Matthäus Passion is vaste prik met Pasen

Kijktip :

Het is bijna Pasen en dat betekent dat de Matthäus Passion traditoneel weer van stal gehaald wordt. Liefhebbers van Bachs meesterwerk vertellen in de special De mooiste maten van de Matthäus over hun favoriete fragmenten uit het stuk.

De mooiste maten van de Matthäus gemist? Kijk de hele special terug via Gids.tv.

Jubileum
Deze special is gemaakt ter ere van een bijzonder jubileum, want al sinds 1922 voert de Nederlandse Bachvereniging de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach uit. De traditie startten ze in de Grote Kerk in Naarden. In sfeervolle reportages vertellen liefhebbers waarom ze zo door de muziek van Bach worden gegrepen.

Paul Witteman
De Nederlandse Bachvereniging speelt hun favoriete fragmenten in de Naarderkerk. Paul Witteman en Leonard Evers gaan met elkaar in gesprek over hun eigen favoriete fragmenten, de uitvoeringspraktijk van de Matthäus Passion en de rol van religie en de muur van heiligheid die om het werk hangt.

De special De mooiste maten van de Matthäus is vrijdag 15 april om 20.25 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de special De mooiste maten van de Matthäus terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV