Serierecensie: Tropenjaren is herkenbare komedie over prille ouders in hel op aarde

Serierecensie: Tropenjaren is herkenbare komedie over prille ouders in hel op aarde
Met Jelka van Houten en Henry van Loon

Film :

Vanaf 17 april is de nieuwe Nederlandse komedieserie Tropenjaren te zien op NPO3. De autosleutels in de Maxi-Cosi laten liggen en de deur valt op slot, of wanneer ga je naar boven als je kind maar blijft huilen? Kersverse ouders gooien twee jaar van een leven weg, en wij mogen daarbij meekijken. Lees hier de serierecensie van Tropenjaren.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Slapeloze nachten en poepluiers
Wanneer Jelle en Rosa hun eerste kind krijgen begint een nieuwe fase in hun leven. De jonge ouders proberen niet alleen het beste te doen voor hun dochter Stella, maar proberen ook hun werkende leven en relatie voort te zetten zoals het altijd was: sexy en ambitieus. Uitgaan en feesten lijken echter plaats te maken voor luiers en babysitters.

Actrice en cabaretière Eva Crutzen als Bregje in de komedieserie 'Tropenjaren'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ n.n.b

Deze serierecensie is gebaseerd op de eerste twee afleveringen van Tropenjaren.

De serie Tropenjaren is een bewerking van een oorspronkelijk Israëlische serie met een erg fijne cast en vele bekende gezichten. Herkenbaarheid zal de grote troef zijn om veel mensen binnen te halen: De problemen als kersverse ouders kunnen zich namelijk opstapelen. In de eerste twee afleveringen staan onder andere een avondje romantiek en een doodenge oppas op het programma. Tropenjaren is erg grappig met soms tenenkrommende momenten, bijvoorbeeld als de ouders van Jelle (heerlijke rollen voor Stefan Stasse en Lineke Rijxman) weer op de kleine spruit moeten passen. Met deze leuke serie met afleveringen van een klein half uur is het genieten op de zondagavond, en stel je het ouderschap zeker nog een jaartje uit. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Jelka van Houten (Huisvrouwen bestaan niet) en Henry van Loon (Gek van Geluk) zijn ook Eva Crutzen (Promenade), Joke Tjalsma (Aanmodderfakker), Stefan Stasse (Toren C), Lineke Rijxman (Taal is zeg maar echt mijn ding), Dunya Khayame (De Luizenmoeder) en Eric van Sauers (De 12 van Oldenheim) te zien in deze serie. Deze productie is ontwikkeld door Elzelien Peters (Dertigers).

De nieuwe komedieserie Tropenjaren is vanaf zondag 17 april wekelijks rond 21.10 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Tropenjaren terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV