Donderdag 28 april in Zembla: strijd over stank tussen burgers en boeren

Donderdag 28 april in Zembla: strijd over stank tussen burgers en boeren
Steeds meer protest tegen stankoverlast

Kijktip :

Donderdag (28 april) in Zembla het eerste deel van het tweeluik 'Stank en strijd', waarin het gevecht tussen burgers, boeren en bestuurders over stankoverlast wordt onderzocht. Wat betekent het voor de omgeving en wat kan (of moet) er anders?

Zembla gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Luchtkwaliteit
Opstaan en naar bed gaan met ernstige stankoverlast. Het platteland is een agrarisch industrieterrein geworden, waar de slechte luchtkwaliteit voor gezondheidsrisico's zorgt. De overheid hoort haar burgers te beschermen tegen stank en de uitstoot van ziekmakende fijnstof en ammoniak.

Deurne
Maar hoe serieus maken gemeenten, provincies en ministeries hier werk van? En wat kan of moet de boer er eigenlijk aan doen? In het Brabantse Deurne - waar de veedichtheid ongekend hoog is - strijdt een groep bewoners al twaalf jaar voor een gezond leefklimaat. Zembla onderzoekt de strijd tussen burgers, boeren en bestuurders.

Zembla is elke donderdag om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Zembla terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag 28 april in Zembla: strijd over stank tussen burgers en boeren of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV