Andere tijden special over Joodse vluchtelingen in jaren '30 maandag op NPO 2

Andere tijden special over Joodse vluchtelingen in jaren '30 maandag op NPO 2
Tragische verhalen over de Duitse Joden

Kijktip :

Vanavond vertelt Diederik van Vleuten in een nieuwe Andere Tijden Special het uiterst tragische verhaal van Joodse vluchtelingen in de jaren dertig, een tijd waarin de wereld haar ogen sluit en niets doet om Duitse Joden te redden.

Andere Tijden Special over Joodse vluchtelingen in jaren '30 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Verstoppertje
Op een bijna leeg toneel, met op de achtergrond indringende beelden, vertelt hij over de Conferentie van Évian in 1938, waar vele landen, waaronder Nederland, diplomatiek verstoppertje spelen. Dat verhaal vervlecht Van Vleuten met dat van het schip de St. Louis.

Nergels welkom
Dit schip is in 1939, met bijna duizend Joodse vluchtelingen aan boord, nergens welkom. Terwijl in nazi-Duitsland de hel losbreekt, kijkt de wereld de andere kant op. De nazikrant de Völkischer Beobachter kopt zelfs triomfantelijk: "Niemand wil ze hebben."

Deze Andere Tijden Special is maandag 2 mei om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Andere tijden special over Joodse vluchtelingen in jaren '30 maandag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV