Recensie: Polar Bear laat perfect zien wat klimaatverandering met deze prachtige dieren doet

Recensie: Polar Bear laat perfect zien wat klimaatverandering met deze prachtige dieren doet
Met de stem van Catherine Keener

Film :

Vanaf 22 april is de documentaire Polar Bear te zien op Disney+. Vooral het eerste deel van deze bijzonder koude documentaire wil je deze geweldige - maar ook levensgevaarlijke - dieren alleen maar knuffelen. Ga op avontuur met deze moeder en haar tweeling, in voor- en tegenspoed. Lees hier de filmrecensie van Polar Bear.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Honger, overleven en gevaar
Deze documentaire gaat over een ijsbeer die net moeder is geworden van een tweeling. Ze moet zich door haar eigen jeugdherinneringen staande houden in de steeds complexere wereld waarin ijsberen tegenwoordig leven.

De moeder en zoon ijsberen in de 'Disneynature'-docu 'Polar Bear'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 6,8

Dat Disney sterk is in het maken van documentaires over Moeder Aarde en de prachtige natuur- en dierenwereld, weten we inmiddels wel. Films als African Cats en Penguins zijn daar uitstekende voorbeelden van, en ook deze ijzige docu Polar Bear is weer beeldschoon met waanzinnige beelden over een ijsberenfamilie die moet overleven. De landschappen zijn magisch mooi, maar laten ook de verontrustende en donkere kant van klimaatverandering zien. Verteller Catherine Keener praat over de beesten alsof ze zelf een van de kleine ijsbeertjes is, en dat kan soms wat kinderachtig overkomen. Verder is het groots genieten met helaas ook een traan die bevriest op je wang. Drieënhalve ster.

Cast
Met de stem van actrice Catherine Keener (bekend van de films Get Out en Being John Malkovich). Deze productie is geregisseerd door Alastair Fothergill en Jeff Wilson, het regieteam achter Disneynature’s Penguins, en geproduceerd door Fothergill, Wilson en Conli.

Vanaf 22 april 2022 is de documentaire Polar Bear te zien op Disney+. Genre: Documentaire. Tijdsduur: 84 minuten.


Actuele video's

Meer actuele video's