Fantastische thriller V for Vendetta zie je dinsdag 3 mei op Veronica

Fantastische thriller V for Vendetta zie je dinsdag 3 mei op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De Meimaand Filmmaand van 2022 is van start gegaan en Veronica pakt ook dit jaar weer uit met een aantal hooggewaardeerde klassiekers. Daar is de fantastische, dystopische thriller V for Vendetta er één van. Deze film is dinsdag te zien op Veronica en je kunt V for Vendetta streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Bekijk de volledige programmering van de Meimaand Filmmaand 2022 op Gids.tv.

Het verhaal
Eind jaren 2020. Groot-Brittannië is een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt de jonge vrouw Evey van de dood gered door een gemaskerde man, beter bekend als V. V is een meester in list en bedrog en zeer bekwaam in de vechtkunst. Hij ontketent een revolutie als hij twee regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en TV-station overneemt. V spoort zijn burgervrienden aan in opstand te komen tegen de tirannie en onderdrukking van het onmenselijke schrikbewind.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Sinds de release in 2006 is V for Vendetta tot een grote publieksfavoriet, maar in eerste instantie was de film geen overdeeld succes. De apocalyptische verhaallijn doet wel érg denken aan George Orwells roman 1984, maar de film geeft hier juist een eigen, unieke twist aan. Regisseur James McTeigue (van wie we sindsdien nauwelijks meer iets hebben gehoord) koos bovendien voor een prachtige vormgeving, die je met gemak het verhaal inzuigt. Voeg daar de indrukwekkende beelden van bijvoorbeeld de aanslag op de regeringsgebouwen aan toe, en je hebt een adembenemend mooie én spannende film.

Cast
Naast Natalie Portman (Annihilation) en Hugo Weaving (Hacksaw Ridge) zijn ook Stephen Rea (The Crying Game) en John Hurt (Alien) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door James McTeigue.

V for Vendetta (2006) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is dinsdag 3 mei om 23.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, sciencefiction, thriller. Speelduur: 132 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fantastische thriller V for Vendetta zie je dinsdag 3 mei op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV