Iconische oorlogsfilm Soldaat van Oranje woensdag te zien op SBS6

Iconische oorlogsfilm Soldaat van Oranje woensdag te zien op SBS6
Klassieker uit de Nederlandse filmgeschiedenis

Kijktip :

In de Nederlandse filmgeschiedenis zijn er maar weinig films klassieker dan Soldaat van Oranje. Dit meesterwerk van Paul Verhoeven trok in 1977 volle zalen en geldt nog altijd als één van de beste Nederlandse films ooit gemaakt. Woensdag 4 mei is de film direct na de Dodenherdenking te zien op SBS6.

Het verhaal
Soldaat van Oranje is gebaseerd op de memoires van Erik Hazelhoff Roelfzema en vertelt het verhaal van Erik en een paar van zijn studievrienden, die de Tweede Wereldoorlog elk op hun eigen manier beleven. In het begin zien de jongelingen de ernst van de situatie niet, maar de sfeer wordt steeds grimmiger wanneer mensen vermoord worden en Erik in een Engels spionageplan terechtkomt.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Hoewel een film uit 1977 vandaag de dag natuurlijk wat verouderd kan overkomen, blijft Soldaat van Oranje een Hollands meesterwerk van regisseur Verhoeven. Na Turks fruit was dit opnieuw een groot internationaal succes, waarna de roep van Hollywood steeds verleidelijker werd. De film is van begin tot eind meeslepend en vaak spannend, met prachtige acteerprestaties van de geweldige cast. Soldaat van Oranje staat nóg meer in het collectieve geheugen gegrift sinds de langlopende musical op de planken verscheen.

Cast
Naast Rutger Hauer (Blade Runner) en Jeroen Krabbé (The Fugitive) zijn ook Edward Fox (Gandhi) en Derek de Lint (De aanslag) te zien in Soldaat van Oranje. Deze film is geregisseerd door Paul Verhoeven (Zwartboek).

Soldaat van Oranje (1977) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is woensdag 4 mei om 20.05 uur te zien op SBS6. Genre: drama, oorlog. Speelduur: 165 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Iconische oorlogsfilm Soldaat van Oranje woensdag te zien op SBS6 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV