Zaterdag 7 mei in Hier zijn de Van Rossems: Amsterdam

Zaterdag 7 mei in Hier zijn de Van Rossems: Amsterdam
Met tegenzin naar de hoofdstad

Kijktip :

Pas in het achtste seizoen van Hier zijn de Van Rossems gaan Maarten, Sis en Vincent op bezoek in onze hoofdstad Amsterdam. Daar is een reden voor: Vincent is blij dat hij er niet meer woont en Sis heeft een bloedhekel aan hoofdstedelijke arrogantie.

Hier zijn de Van Rossems in Amsterdam gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Missie
Het is dus wel duidelijk wie van de drie met het idee kwam om naar Amsterdam te gaan. Maarten heeft dan ook een missie: hij wil een aantal plekken in Amsterdam laten zien waar de gemiddelde toerist makkelijk overheen kijkt. Hij neemt zijn broer en zus daarom mee naar enkele minder bekende musea.

Sociale woningbouw
Gelukkig is Sis al snel weer in haar element, want zij weet ook nog wel een paar musea. Vincent gaat voor de Stelling van Amsterdam, maar laat ook zien hoe mooi sociale woningbouw kan zijn én hoe groen en ruim Amsterdam op sommige plekken is - zolang je het door toeristen overspoelde centrum maar mijdt.

Hier zijn de Van Rossems is elke zaterdag rond 20.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Hier zijn de Van Rossems terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's