Recensie: Our Father is een verontrustende tragedie in een misplaatste horrorshow

Recensie: Our Father is een verontrustende tragedie in een misplaatste horrorshow
Arts Donald Cline verwekte ... kinderen, en de teller loopt nog steeds..

Film :

Vanaf 11 mei is de documentaire Our Father te zien op Netflix. Blumhouse Productions staat bekend om de (goede) horrorfilms, maar maken nu een documentaire over een waargebeurde tragedie van ongekende omvang. Lees hier de filmrecensie van Our Father.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Is he yours?"
Een vrouw Jacoba Ballard genaamd, neemt thuis een DNA-test af en komt voor een verrassing te staan. Ze blijkt meerdere halfbroers en -zussen te hebben. Ze besluit de zaak verder te onderzoeken en ontdekt een schokkend complot met donorsperma door een populaire arts. Jarenlang verwekte Cline in het geheim tientallen kinderen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 59% | IMDb ★ 6,8

Als je als kijker besluit om voor dit verhaal anderhalf uur op je stoel of bank te gaan zitten, zal je zeker van de ene in de andere verbazing vallen. Wat deze kwaadaardige arts veroorzaakt heeft is met geen pen te beschrijven. Zonder al teveel spoilers te geven: het einde is teleurstellend en haalt het bloed onder je nagels vandaan. Toch geeft Our Father je een naar onderbuikgevoel. Vooral het begin van de film, die wordt gemaakt door de spannende muziek en bijbehorende beelden beelden, lijkt in deze trieste documentaire op een sensationele horrorfilm: daarna gaat het mis. De combinatie 'Blumhouse' en waargebeurd true crime voelt niet direct als een goede match. Twee sterren.

Cast
Naast Keith Boyle zijn ook Jacoba Ballard, Janet Carter, Matt White, Jason Hyatt en Leslie Koch Foumberg te zien in deze documentaire. Deze productie is geregisseerd door Lucie Jourdan (Fame Kills).

Bron: Netflix

Vanaf 11 mei 2022 is de documentaire Our Father te zien op Netflix. Genre: documentaire. Tijdsduur: 97 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's