Nieuw seizoen Het Dorp met Huub Stapel en Wim Daniëls start zondag op NPO 1

Nieuw seizoen Het Dorp met Huub Stapel en Wim Daniëls start zondag op NPO 1
Op de motor door Nederland

Kijktip :

Het Dorp is vanaf zondag 22 mei terug op NPO 1 met een tweede seizoen. Opnieuw reizen acteur Huub Stapel en Neerlandicus Wim Daniëls, twee dorpsjongens pur sang, door Nederland op hun motor met zijspan. Ze gaan op zoek naar de ziel van 'het dorp'.

Het Dorp gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Fenomenen
Ook in dit seizoen proberen Huub en Wim typisch dorpse fenomenen te ontrafelen. Steeds meer dorpen lijken het hoofd niet boven water te kunnen houden; voorzieningen verdwijnen en jongeren trekken weg. Maar gaat het wel zo slecht met dorpen in Nederland, of zijn ze levendiger dan ooit? Nog altijd woont tweederde van Nederland in een dorp.

Dorpskern
In de eerste aflevering reizen Huub en Wim af naar Bourtange, een vestingdorp met van oudsher een wel heel duidelijke kern. In het Noord-Hollandse Watergang is de Dorpsstraat nog altijd de enige route door het hart van het dorp. In Wommels komt Huub met de jonge politicus Habtamu de Hoop tot de kern van de zaak, want wat elk dorp nodig heeft, zijn mensen met hart voor het dorp.

Het tweede seizoen van Het Dorp is vanaf zondag 22 mei wekelijks rond 21.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Het Dorp terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen Het Dorp met Huub Stapel en Wim Daniëls start zondag op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV