Maandag in Op1: Staatssecretaris Gunay Uslu over herstelplan culturele sector

Maandag in Op1: Staatssecretaris Gunay Uslu over herstelplan culturele sector
De gasten van Op1 van maandag 23 mei

Kijktip :

Vanavond presenteren Hugo Logtenberg en Nadia Moussaid de talkshow Op1. Dit zijn de gasten van maandag 23 mei.

De tekst gaat verder onder deze video's

Gasten in Op1 - maandag 23 mei

  • Corona heeft de culturele sector hard geraakt. Concertzalen, theaters en bioscopen moesten maandenlang verplicht hun deuren gesloten houden en nu er weer van alles mogelijk is, lijkt het publiek niet terug te keren. Is meer geld de juiste oplossing? Staatssecretaris van Cultuur en Media Gunay Uslu vertelt vanavond bij Op1 waarom ze dit jaar 135 miljoen extra gaat investeren in de culturele sector.
  • Sedar Soares werd bijna 20 jaar geleden doodgeschoten in Rotterdam. Toch riep hij gisteren ‘zelf’ getuigen op zich te melden. Door middel van een deepfake-video wekte de politie de 13-jarige jongen voor even tot leven. Volgens de politie zelf een wereldprimeur, maar is het gebruik van deepfake wel de juiste manier? Te gast bij Op1 zijn rechtbankverslaggever Saskia Belleman, ex-politiewoordvoerder Klaas Wilting en privacy- en big data-expert Bart van der Sloot.
  • Als homoseksuele man vastzitten in een heteroseksuele relatie. Het is iets wat regelmatig voorkomt, weet D66-senator Boris Dittrich. Zelf is hij ook ervaringsdeskundige, zo blijkt uit zijn pas verschenen autobiografie. Voordat hij een relatie met een man kreeg had hij vijf jaar lang een relatie met CDA-politica Kathleen Ferrier. Vanavond bij Op1 vertelt hij over de jarenlange worsteling met zijn seksualiteit.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Staatssecretaris Gunay Uslu over herstelplan culturele sector of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV