Nieuw seizoen Oases in de Oriënt begint vrijdag 3 juni op NPO 2

Nieuw seizoen Oases in de Oriënt begint vrijdag 3 juni op NPO 2
Kefah Allush bezoekt verre landen

Kijktip :

Vrijdag (3 juni) begint het tweede seizoen van Oases in de Oriënt op NPO 2. In dit reisprogramma vervolgt presentator Kefah Allush zijn ontdekkingstocht langs hedendaagse oases. In de onstuimige Oriënt van de 21ste eeuw gaat hij op zoek naar gemeenschappen die, vaak tegen de stroom in, zoeken naar een eigenzinnige en hoopvolle toekomst.

Oases in de Oriënt gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Klimaatverandering
Op steeds meer plekken speelt klimaatverandering een grote rol in deze toekomst. Het dagelijks leven komt in het teken te staan van steeds hogere temperaturen en toenemende droogte. Zullen de eeuwenoude oases met hun unieke cultuur en identiteit deze nieuwe uitdagingen overleven? Allush bezoekt dit seizoen Zanzibar, Mauretanië, Egypte, de Malediven, Jordanië en Libanon.

Paradijs
Het seizoen begint in Zanzibar, dat voldoet aan alle clichés van een paradijs: witte stranden, groene palmen en azuurblauw water. Maar dit Afrikaanse eiland kent ook een roerige geschiedenis. De slavenhandel en buitenlandse overheersingen werpen nog altijd haar schaduw over de levens van de hedendaagse bewoners. Kefah Allush verkent het onbekende verhaal achter deze tropische oase.

Het nieuwe seizoen van Oases in de Oriënt is vanaf vrijdag 3 juni wekelijks rond 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Oases in de Oriënt terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV