Documentaire Rudeboy: The Story of Trojan Records donderdag te zien op Canvas

Documentaire Rudeboy: The Story of Trojan Records donderdag te zien op Canvas
Legendarisch label uit Engeland

Kijktip :

De muziekdocumentaire Rudeboy: The Story of Trojan Records schetst een beeld van het Londense platenlabel Trojan Records. In de jaren zestig en zeventig groeide dit label uit tot één van de invloedrijkste platenmaatschappijen uit de muziekgeschiedenis.

Reggae
Trojan Records speelde handig in op de migratie van veel Jamaicanen naar Engeland. Al snel was de maatschappij een expert in het uitbrengen van reggae, rocksteady en ska. Door muziek van onder anderen Jimmy Cliff, Desmond Dekker en The Maytals uit te brengen was het label van grote invloed op popmuzikanten uit Groot-Brittannië zelf.

Hits
Uitgebreide interviews met kleurrijke personen onthullen de verhalen achter geliefde hits als 'A Message to You Rudy' (in 1979 zeer succesvol gecoverd door Engelands eigen The Specials), 'The Israelites' en 'You Can Get It If You Really Want'. De film viert hoe immigratie en innovatie de heersende cultuur veranderde.

De documentaire Rudeboy: The Story of Trojan Records is donderdag 9 juni om 23.00 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's