Indrukwekkende documentaire Mel zie je donderdag op NPO 2

Indrukwekkende documentaire Mel zie je donderdag op NPO 2
Armeense gewichtheffer wil man worden

Kijktip :

In 2007 brak de Armeense Meline het wereldrecord gewichtheffen voor vrouwen. Ze werd onthaald als een nationale heldin, maar er ging veel meer achter deze bijzondere prestatie schuil. De documentaire Mel vertelt haar verhaal.

Mel gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Geheim
In Armenië was ze op slag wereldberoemd en werd ze overal herkend. Niet alleen Meline, het hele land ging voor goud op de Olympische Spelen in Londen in 2012 - een primeur voor de jonge Armeense Republiek. Maar Meline droeg een geheim met zich mee dat ze niet langer kon verhullen. Ze sprak haar wens uit om als man verder door het leven te willen gaan.

Schandpaal
Armenië staat echter bekend als een conservatief en orthodox land, waar de LHBTIQ+-gemeenschap weinig rechten heeft. Mel werd meteen publiekelijk aan de schandpaal genageld, maar ook bedreigd en vernederd. Mel besluit te vluchten en arriveert, met vriendin Lilith, in Nederland, waar ze asiel aanvragen en Mel middels een operatie een transitie tot man ondergaat.

De documentaire Mel is donderdag 9 juni om 23.10 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Mel terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV