Serierecensie: Peaky Blinders seizoen 6 blijft spannend van begin tot eind

Serierecensie: Peaky Blinders seizoen 6 blijft spannend van begin tot eind
Stoppen op het hoogtepunt

Film :

Vanaf 10 juni staat het zesde seizoen van Peaky Blinders op Netflix. De veelgeprezen serie van de BBC is toe aan zijn laatste seizoen en gaat dus stoppen. Is dit een serie die de uitspraak 'stoppen op je hoogtepunt' recht kan doen? Lees hier de recensie van Peaky Blinders seizoen 6.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Einde verhaal?
Een beruchte bende in Birmingham wordt geleid door Tommy Shelby, een misdaadbaas die de maatschappelijke ladder wil beklimmen. Aan het einde van seizoen 5 is Shelby niet in beste doen, klimt de man nog uit het dal of is het einde verhaal?

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 81% | IMDb ★ 8,8

Van deze serie kunnen we natuurlijk visuele elementen van topkwaliteit verwachten, dat staat buiten kijf. Na zes seizoenen merk je dat de acteurs, inclusief hoofdrolspeler Murphy, echt in hun rollen zijn gestapt: je gelooft het echt. Eigenlijk is iedereen nog verder in de put gevallen dan in het vijfde seizoen en een echte "oplossing" komt er in principe niet. Er is dus echt sprake van "stoppen op je hoogtepunt" bij Peaky Blinders, en dat doet natuurlijk ook weer die eeuwige stemmetjes opdoemen: is er niet nog ruimte voor nog een seizoen? Waar in ieder geval nog ruimte voor is, is een film. Want die komt er. 4,5 ster.

Bron: Netflix

Cast
Naast Cillian Murphy (TENET) spelen ook Natasha O'Keeffe (The Wheel of Time), Paul Anderson (Legend) en Anya Taylor-Joy (The Northman) rollen in deze serie. Deze productie wordt geleid door Steven Knight (Serenity).

Vanaf 10 juni 2022 is Peaky Blinders seizoen 6 te streamen op Netflix. Genre: Drama, Misdaad. Aantal afleveringen: 6.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: Peaky Blinders seizoen 6 blijft spannend van begin tot eind of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV