Recensie: Lightyear is leuke eigentijdse animatiefilm, maar mist Pixar-magie

Recensie: Lightyear is leuke eigentijdse animatiefilm, maar mist Pixar-magie
Met de stem van Chris Evans

Film :

Vanaf 15 juni 2022 is de film Lightyear te zien in de Nederlandse bioscopen. Vaak is de wereldberoemde animatiestudio Pixar briljant, maar in deze prima familiefilm mist de echte magische sterrenregen met de speciale Pixar-traan. Lees hier de filmrecensie van Lightyear.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Infinity awaits
Buzz Lightyear is een echte astronaut en de held waarop de speelgoedfiguur uit 'Toy Story' gebaseerd is. Na een jaar voorbereiding leidt hij als gezagvoerder zijn eerste testvlucht en krijgt hij het gezelschap van de robotkat Sox. Buzz gaat een groots avontuur aan wanneer hij met een reusachtige en gevaarlijke robot, de keizer Zurg, moet afrekenen.

In de film 'lightyear' is de stem van Chris Evans te horen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 67% | IMDb ★ 3,4

Kippenvel gegarandeerd als het "to Infinity and Beyond" weer voorbij komt: De held Buzz Lightyear als hoogtepunt van zijn eerste eigen animatiefilm. Een leuk avontuur waar eigenlijk alles in zit, maar toch een gouden randje mist. Lightyear heeft wat lichte opstartproblemen, maar na 20 minuten wordt de boel vlot getrokken, zowel in de animatie als in het verhaal. Een bij vlagen spannend avontuur met de ouderwetse Toy Story-humor die wordt gebracht door robotkat Sox. De sfeer, animatie en actie in Lightyear is fijn, maar niet perfect. Acteur Tim Allen (voormalig stem Buzz) wordt bovendien uitstekend vervangen door Chris Evans. Tip: Als je hoge verwachtingen hebt: laat ze een klein beetje los. Drie sterren.

Cast
Naast de stem van Chris Evans (Captain America: Civil War) en Keke Palmer (Hustlers) zijn ook Taika Waititi (Thor: Love and Thunder), Dale Soules (Orange Is the New Black) en James Brolin (Love, Wedding, Marriage) te horen in deze film. Deze productie is geregisseerd door Angus MacLane (Finding Dory).

Vanaf 15 juni 2022 is de film Lightyear te zien in de bioscopen. Genre: Animatie, Avontuur, Drama, Sciencefiction. Tijdsduur: 105 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV