Briljante sciencefictionfilm Twelve Monkeys zie je zaterdag op Veronica

Briljante sciencefictionfilm Twelve Monkeys zie je zaterdag op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Terry Gilliam maakte furore als 'de Amerikaan' in het Britse comedygezelschap Monty Python, maar daarna bouwde hij misschien wel de indrukwekkendste carrière op. Als regisseur bereikte hij in 1995 opnieuw grote hoogten met de sciencefictionfilm Twelve Monkeys. Deze spannende productie is zaterdag te zien op Veronica en je kunt Twelve Monkeys streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
In het jaar 1996 zijn vijf miljard mensen uitgeroeid door een levensgevaarlijk virus. Na deze gebeurtenis leeft de mensheid (of wat er nog van over is) in 2035 ondergronds. De veroordeelde James Cole wordt teruggestuurd in de tijd om onderzoek te doen naar het vreselijke virus, zodat er aan een bestrijding gewerkt kan worden. Hij komt echter een paar jaar te vroeg terecht, in 1990, waar niemand zijn verhaal gelooft. Cole komt in een inrichting terecht waar hij dr. Kathryn Railly ontmoet. Zij begint langzaam in zijn verhaal te geloven. Maar bij Cole slaat ook de twijfel toe.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Dankzij films als Brazil (1985) en The Fisher King (1991) wisten we al dat Terry Gilliam een visionaire regisseur was en dat laat hij opnieuw zien met Twelve Monkeys, een fenomenale film die hij baseerde op de korte film La jetée (1962) van Chris Marker. De sets en locaties zien er fantastisch, maar angstaanjagend uit en ook het scenario heeft de vorm van een nachtmerrie. Voeg daarbij de uitstekende acteerprestaties van de cast en je hebt een jaren negentig-klassieker van de bovenste plank.

Cast
Naast Bruce Willis (Looper) en Madeleine Stowe (The Last of the Mohicans) zijn ook Brad Pitt (Once Upon a Time in Hollywood) en Christopher Plummer (Knives Out) te zien in Twelve Monkeys. Deze film is geregisseerd door Terry Gilliam.

Twelve Monkeys (1995) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is zaterdag 18 juni om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: sciencefiction. Speelduur: 129 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV