Nederland - Finland live op tv en online (uitzwaaiduel Oranjeleeuwinnen)

Nederland - Finland live op tv en online (uitzwaaiduel Oranjeleeuwinnen)
Laatste oefenwedstrijd voor EK

Sport :

Zaterdag (2 juli) spelen de Oranjeleeuwinnen hun 'uitzwaaiduel' voor het EK voetbal in De Grolsch Veste in Enschede. Finland is de tegenstander. Het duel is vanaf 18.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Moeizaam
De voorbereiding van de Oranjeleeuwinnen op het EK, dat wordt gehouden in Engeland en op 6 juli begint, verloopt behoorlijk moeizaam. Sinds het afscheid van Sarina Wiegman heeft de nieuwe bondscoach Mark Parsons de boel nog niet op de rit. Dat resulteerde onder meer in een forse 5-1 nederlaag tegen Engeland, dat nu gecoacht wordt door Wiegman.

Revanche
Dinsdagavond namen de voetbalvrouwen voorzichtig revanche, want Belarus werd in een lege Grolsch Veste - vanwege de gevoelige geopolitieke situatie - met 3-0 verslagen. Toch is ook deze uitslag ietwat teleurstellend, want Belarus behoort absoluut niet tot de sterkste landen van Europa. Hoe zal Oranje vanavond voor de dag komen tegen Finland?

De wedstrijd Nederland - Finland is zaterdag 2 juli om 18.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 17.40 uur, de samenvatting volgt op Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV