Vanavond op tv: nieuwe seizoen Reizen Waes Wereldsteden en Klassiekers met Kleinsma

Vanavond op tv: nieuwe seizoen Reizen Waes Wereldsteden en Klassiekers met Kleinsma
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 3 juli

Kijktip :

Zondagavond kan je genieten van een nieuw seizoen Reizen Waes, in dit geval Reizen Waes Wereldsteden, want nu de coronacrisis voorbij is, kan Tom Waes weer op zoek naar bijzondere plekken over de hele wereld. En verder zie je Edsilia Rombley in Klassiekers met Kleinsma. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 3 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Special: Slag om de Wereldorde

NPO 2
19:22 uur

Vanavond een speciale uitzending van Brainwash met als thema: de Slag om de Wereldorde. Onder leiding van presentatrice Maaike Schoon wordt gesproken over de politieke verschuivingen op het wereldtoneel door de oorlog in Oekraïne. Welke gevolgen heeft de oorlog voor de wereldorde? Welke plek heeft Europa hierin? Vergroot het conflict de eenheid of zorgt het juist voor verdeeldheid? En wat doet dit met de Europese identiteit? Deze vragen komen aan bod in een gesprek tussen diverse experts. Er wordt gepraat met schrijver en journalist Michel Krielaars, theatermaker Lucas De Man, literatuurwetenschapper en historicus Joep Leerssen en filosofe Alicja Gescinska, die op jonge leeftijd Polen verliet. Zij ziet de voormalige communistische landen in Europa anders op de oorlog van Poetin reageren dan het Westen.


Sciencefictionfilm: Oblivion

Veronica
20:00 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

In de toekomst is de aarde onherkenbaar veranderd en maakt Jack Harper deel uit van een enorme operatie. Hun missie is om de laatste cruciale grondstoffen te delven na tientallen jaren oorlog tegen de angstaanjagende vijand, genaamd the Scavs. Het leven van Jack verandert plotseling als hij een prachtige onbekende vrouw redt uit een neergestort ruimteschip. Dit leidt tot een reeks gebeurtenissen die vragen oproept over zijn bestaan, waarbij het lot van de mensheid in zijn handen komt te liggen.


Start: Reizen Waes Wereldsteden

NPO 3
20:17 uur

Dit voorjaar was het nieuwe seizoen van Reizen Waes, waarin Tom Waes diverse wereldsteden bezoekt, al te zien op België Eén. Vanaf zondag 3 juli kunnen we ook op NPO 3 genieten van dit speciale seizoen van het Vlaamse reisprogramma. In Reizen Waes Wereldsteden bezoekt Tom Waes vijf van de grootste steden die onze planeet rijk is. De steden zijn zeer divers; hij begint zijn reis in Caïro en bezoekt daarna Londen, Ulaanbaatar, Los Angeles en Mexico-Stad. In Caïro ontdekt Tom dat de stad al in de tijd van de oude Egyptenaren een grote aantrekkingskracht op mensen uit alle windstreken had - en dat is nog steeds zo. Tom zoekt uit hoe het is om te leven in één van de grootste steden van Afrika en veruit de grootste in het Midden-Oosten. Want Caïro dreigt de laatste jaren, met meer dan twintig miljoen inwoners, compleet uit haar voegen te barsten. Een 'nieuw Caïro', op 45 kilometer van de huidige stad, is dan ook in de maak. Is dit de oplossing voor de enorme drukte in de Egyptische hoofdstad?


Klassiekers met Kleinsma: Edsilia Rombley

NPO 1
21:09 uur

In de derde aflevering van Klassiekers met Kleinsma verkennen we het muzikale pad van Edsilia Rombley. Door wie werd ze geïnspireerd, door welke liedjes wordt ze geraakt en wat maakt een lied zo goed? Het komt allemaal aan bod in een uitgebreid, intiem gesprek. De aflevering wordt afgetrapt met een speciale uitvoering van 'De dingen waar ik zo van hou', uit The Sound of Music. Grote voorbeelden van Edsilia blijken onder anderen Rob de Nijs, Xander de Buisonjé en Karin Bloemen te zijn. Wat maakt ze zo bijzonder? Ook namen als Frank Boeijen, Stef Bos, Willeke Alberti en Ruth Jacott passeren in deze aflevering de revue. Komt Edsilia uit een muzikaal nest en wanneer zong ze voor het eerst in het Nederlands? Verder nog twee extra optredens: Edsilia gaat de uitdaging aan en zingt het nummer 'Je t'aime' van haar grote voorbeeld Karin Bloemen. En het gesprek wordt door Simone afgesloten met 'Foto van vroeger', een nummer van Rob de Nijs. Het is een artiest die Edsilia aan haar moeder doet denken.


Terug: Stegeman op de bres

SBS 6
21:27 uur

Stegeman op de bres is vanaf vanavond weer te zien op SBS6. In dit programma neemt misdaadbestrijder Alberto Stegeman het op voor Nederlanders die voor enorme bedragen zijn opgelicht door kwaadwillenden. Seizoen zes start met een heel schrijnend verhaal. Alberto Stegeman springt op de bres voor Karin. Zij is belazerd door een zogenaamd goede vriend en zijn kompanen. Ze is haar hele vermogen kwijt, omdat zij investeerde in zijn plannen. Het bleek een luchtkasteel. Karin verloor maar liefst bijna een miljoen euro. Ze heeft niets meer over en moet nu leven van een paar honderd euro per maand. Ze wil dat Alberto de zaak onderzoekt en de boosdoeners confronteert. Want waar is het geld gebleven? Lukt het Alberto de verantwoordelijken op te sporen?
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV