Recensie: Thor: Love and Thunder is rock epos over goden en oogverblindende werelden

Recensie: Thor: Love and Thunder is rock epos over goden en oogverblindende werelden
Overwint liefde alle kwaden?

Film :

Vanaf woensdag 6 juli draait de nieuwe film Thor: Love and Thunder in de Nederlandse bioscopen. Thor is terug in een verhaal vol klassieke Thor-avonturen, maar met één groot verschil: leert hij nu eindelijk lief te hebben? Lees hier de filmrecensie van Thor: Love and Thunder.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Liefde of donder?
Thor is op een reis zoals hij nog nooit heeft meegemaakt: een zoektocht naar innerlijke vrede. Maar zijn pensionering wordt brutaal onderbroken door een galactische moordenaar. Deze staat bekend als Gorr the God Butcher, die de uitroeiing van de goden nastreeft. Daarbij heeft hij hulp nodig van een oude bekende.

Bron: Marvel Studios

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 85% | IMDb ★ n.n.b.

Na de bijzondere switch die de titelheld maakte in Ragnarok, mede door regisseur Taika Waititi, keken veel fans uit naar de volgende kans die Waititi met het karakter krijgt. En dat is helemaal niet onterecht: Love and Thunder is een complete film met oogverblinden werelden en karakters, die vol zit met niet alleen referenties uit het Marvel universum, maar ook uit het echte leven: Let bijvoorbeeld eens goed op de geiten. De humor in de film is ook weer goed op z'n plaats: in de eerste tien minuten zit je alweer schaterlachend op je stoel. De rol van Hemsworth krijgt een beetje nieuw leven, maar het echte hoogtepunt van de film is Christian Bale in een schurkenrol die onder je huid gaat zitten. Toch is de boodschap duidelijk: de liefde kan alles overwinnen. We denken echter wel dat Guns 'n Roses aandelen in deze film moet hebben. 4 sterren.

Cast
Naast Chris Hemsworth (Spiderhead) en Christian Bale (The Dark Knight) spelen ook Tessa Thompson (Selma), Natalie Portman (Black Swan) en Russell Crowe (Gladiator) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Taika Waititi (Jojo Rabbit).

Vanaf 6 juli 2022 is Thor: Love and Thunder te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Komedie, Superhelden. Tijdsduur: 119 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV