Vanavond op tv: Urk! viert Koningsdag, problemen in Kasteelvrouwe Emmy

Vanavond op tv: Urk! viert Koningsdag, problemen in Kasteelvrouwe Emmy
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 5 juli

Kijktip :

Vanavond zijn er weer nieuwe afleveringen van onder meer Kasteelvrouwe Emmy en Urk! te zien op televisie. Verder onder meer de veelgeprezen dramaserie The Loudest Voice. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 5 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Urk: autobranden op Koningsdag

SBS 6
20:30 uur

Elk dorp in Nederland heeft zo zijn eigen Koningsdagtradities. Dat geldt ook voor Urk. Alleen zullen de tradities van dit dorp weinig navolging krijgen in de rest van het land... In deze aflevering van Urk! is te zien hoe Koningsdag gevierd wordt. Dat betekent herrie en autobranden, maar ook oranjesoezen, rommelmarkt en een aubade. Teun en Ap verschijnen op de rode loper van hét event onder de kappers. Mathilde krijgt tijdens haar gender reveal party eindelijk te weten of haar baby een jongen of een meisje is.

Thriller: Phone Booth

Veronica
20:30 uur

Veronica zendt vanavond de zenuwslopende thriller Phone Booth uit. Stuart Shepard is een ietwat sjofele publicist die een telefooncel gebruikt om zijn vriendin te bellen, omdat zijn vrouw zijn gsm-rekeningen in de gaten houdt. Maar wanneer Stu de telefoon opneemt in de telefooncel, kan hij de cel niet meer uit. Stu moet een psychotische sluipschutter te slim af zijn in een hectische strijd naar de vrijheid.

Docu: QAnon - The Cult of Conspiracy

Canvas
20:30 uur

De afgelopen jaren hebben we er - mede door de coronapandemie - steeds vaker van gehoord: QAnon. Deze groep complotdenkers wordt belicht in de documentaire QAnon: The Cult of Conspiracy. Ze blijken een enorme invloed op het electoraat te hebben. Donald Trump heeft het Witte Huis weliswaar verlaten, maar de fantasten en fanatici onder zijn aanhangers blijven een zorgwekkende bedreiging voor de democratie. Deze bij vlagen beangstigende documentiare volgt de mensen in de voorhoede van de complotbeweging.

Kasteelvrouwe Emmy: het paradijs wordt bedreigd

NPO 1
20:35 uur

Vanavond is de vijfde aflevering van Kasteelvrouwe Emmy te zien op NPO 1. In deze aflevering gaat het avontuur van de excentrieke en eigenzinnige Emmy in Frankrijk verder, maar nog altijd stuit ze op allerlei tegenslagen. Donkere wolken pakken zich samen, want het paradijsje van Emmy wordt bedreigd. Is het tij nog te keren? Ondertussen wordt de moestuin, die overwoekerd is door onkruid, door de vrijwilligers onder handen genomen. Is er nog hoop?

Start: The Loudest Voice

Canvas
23:05 uur

Vanaf vanavond zendt Canvas de veelgeprezen miniserie The Loudest Voice uit. De serie schetst een portret van Roger Ailes, de televisieproducent die Fox News in dienst van Rupert Murdoch omvormde tot een van de meest machtige en invloedrijke medianetwerken in de geschiedenis van de Verenigde Staten. In een koortsachtige poging om de concurrentie voor te blijven, krijgt Roger de schijnbaar onmogelijke opdracht om in amper zes maanden tijd een volledige zender uit de grond te stampen.

Actiefilm: Enter the Dragon

SBS 9
23:15 uur

SBS9 zendt vanavond de legendarische actiefilm Enter the Dragon uit. Lee wordt door de geheime dienst binnengehaald om aan een vechtsporttoernooi mee te doen, op een eiland geregeerd door een drugsdealer. Lee krijgt de opdracht om hem uit te schakelen, maar er mogen geen wapens op het eiland zijn. De Kungfu-expert Lee is echter een wapen an sich. Wat volgt is een strijd op leven en dood.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV