Documentaire Hans van Manen - Just Dance the Steps zondag te zien op NPO 2

Documentaire Hans van Manen - Just Dance the Steps zondag te zien op NPO 2
Choreograaf wordt 90 jaar

Kijktip :

De legendarische Nederlandse choreograaf Hans van Manen viert in juli 2022 zijn negentigste verjaardag. Reden voor de publieke omroep om in diverse programma's aandacht aan hem te besteden. Eén daarvan is de documentaire Hans van Manen - Just Dance the Steps.

Hans van Manen - Just Dance the Steps gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Energie
Willem Aerts volgde het icoon van de internationale danswereld in de aanloop naar deze mijlpaal. De onstuitbare energie van Hans van Manen blijkt uit alle scènes. Of hij nu een stuk repeteert met zijn dansers, luncht met het Nationale Ballet, of na veertig jaar verhuist naar een zeer ruim en luxueus appartement, zijn respectabele leeftijd zit hem allesbehalve in de weg.

Erwin Olaf
Onlangs zagen we ook al de vijfdelige serie Erwin Olaf eerst Hans van Manen bij de publieke omroep. In deze vijfdelige serie volgden we de totstandkoming van een tentoonstelling van Olaf over Van Manen, waarin het werk van de choreograaf centraal stond. De vriendschap van de mannen gaat terug tot 1983, en Van Manen was lange tijd de leermeester van Olaf in diens zoektocht naar een eigen stijl.

De documentaire Hans van Manen - Just Dance the Steps is zondag 10 juli om 20.15 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Hans van Manen - Just Dance the Steps terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's