Documentaire Dr. Jack and Mr. Nicholson dinsdag te zien op Canvas

Documentaire Dr. Jack and Mr. Nicholson dinsdag te zien op Canvas
Portret van legendarische filmster

Kijktip :

Hoe is Jack Nicholson, met zijn carrière van ruim vijftig jaar en zestig films, van de ene dag op de andere een icoon van de tegencultuur geworden? Dat onderzoekt de fascinerende documentaire Dr. Jack and Mr. Nicholson, dinsdag te zien op Canvas.

Doorbraak
Na zo'n tien jaar lang in B-films te hebben gespeeld, breekt Jack Nicholson in 1969 door met dé film van de tegencultuur: Easy Rider. Het levert hem zijn eerste Oscarnominatie op en vanaf dat moment gaat het crescendo met de carrière van Nicholson. Nog altijd is hij de acteur met de meeste Oscarnominaties achter zijn naam. Hij won drie keer: voor One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975), Terms of Endearment (1983) en As Good as It Gets (1997).

Regisseurs
Nicholson is het archetype van de ster die volgens zijn eigen regels leeft. Hij heeft lak aan kritiek en conventies, en dat maakt hem onaantastbaar. Ondertussen willen vrijwel alle topregisseurs met hem werken: hij staat op de set met Mike Nichols, Roman Polanski, Michelangelo Antonioni, Milos Forman, Elia Kazan, Stanley Kubrick, John Huston, Tim Burton, Rob Reiner en Martin Scorsese. Nicholson heeft bijgedragen aan het herdefiniëren van het acteervak en aan het hertekenen van het Amerikaanse filmlandschap.

De documentaire Dr. Jack and Mr. Nicholson is dinsdag 19 juli om 19.05 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's