Serierecensie: Resident Evil op Netflix is één grote blamage voor de horrorfan

Serierecensie: Resident Evil op Netflix is één grote blamage voor de horrorfan
Nu nummer 1 op Netflix

Kijktip :

Vanaf 14 juli is de serie Resident Evil te zien op Netflix. Na het Stranger Things-geweld van afgelopen tijd is het van een koude kermis thuis komen als de streamingdienst met de bloedrode N de bekende franchise van Resident Evil weer uit de kast trekt. Lees hier de serierecensie van Resident Evil.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

New Raccoon Stad
De serie Resident Evil vertelt een origineel verhaal dat zich afspeelt in 2036, veertien jaar nadat een dodelijk virus een apocalpys veroorzaakte. Het verhaal volgt Jade Wesker, de dochter van Albert Wesker, terwijl ze vecht om te overleven in een wereld die wordt overspoeld door zombies en monsters.

Beoordeling van Gids.tv: ★

Entertainment-score: 49% | IMDb ★ 3,4

Vorig jaar viel de film Resident Evil: Welcome to Raccoon City door corona nog tussen wal en het schip en werd ook niet echt enthousiast ontvangen, bijvoorbeeld met een 5,2 op IMDb. Van 2002 tot 2022 zijn er zes Resident Evil-films gemaakt, plus deze reboot van vorig jaar. Overdaad kan in dit geval zeker schaden, zeker als het verhaal wel vertelt lijkt te zijn. De Netflix-serie Resident Evil doet weinig goeds voor de franchise. Grote minpunten zijn onder andere het matige acteerwerk, de voorspelbaarheid en de vele clichés die weinig originaliteit met zich meebrengen. Tel daar nog de lelijke - rechtstreeks uit de computer getrokken - special effects en een misplaatste soundtrack bij op en dan heb je één van de slechtste Netflix-series van dit moment. Eén ster.

Cast
Naast Ella Balinska (Charlie's Angels) en Adeline Rudolph (Riverdale) zijn ook Lance Reddick (John Wick: Chapter 3 - Parabellum) en Tamara Smart (Artemis Fowl) onder andere te zien in deze serie. Deze productie is gemaakt door Andrew Dabb.

Actrice Ella Balinska (Jade Wesker) in de serie 'Resident Evil'

Vanaf 14 juli 2022 is de serie Resident Evil te zien op Netflix. Deze serie bevat 8 afleveringen van ongeveer 50 minuten. Genre: Sciencefiction, Horror, Actie.

Actuele video's

Meer actuele video's